додому Новини Черкащина Уманський район: хто з голів громад отримує найбільшу зарплату (РЕЙТИНГ)

Уманський район: хто з голів громад отримує найбільшу зарплату (РЕЙТИНГ)

0

В Уманському районі налічується 12 територіальних громад. Заробітні плати голів громад у районі різняться. У декого вони перевалюють за 50 тис. грн., а дехто отримує удвічі менше від лідерів. Три голови ТГ з 12 отримують зарплату менш, ніж голова Уманської РДА. Про зарплати керівництва Уманщини читайте ТУТ.  

Сайт vikka.ua продовжив моніторинг зарплат керівників територіальних громад. Цього разу складаємо рейтинг «найдорожчих» і «найскромніших» голів Уманського району.

«Щоб ти жив на одну зарплату»

Механізм нарахування зарплат голів ТГ в Уманському районі нічим не відрізняється від інших районів: оклад, премія за вислугу років, премія за важку роботу, ранг та інші.

Єдине, що нас здивувало при складанні зарплатного рейтингу, це досить низький рівень зарплати голови Уманського громади Ірини Плетньової. У неї середня заробітна плата за місяць найменша з усіх голів громад Уманщини. Вона зайняла найнижче місце у рейтингу по рівню заробітної плати. При чому населення Умані, яке вона очолює, 83 тис. людей. Це майже половина від усього населення Уманського району.

У той же час найбільша зарплата у міського голови Монастирища Олександра Тищенка. Його громада на другому місці за населенням (34 тис. людей), але він є лідер зарплатного рейтингу. Можливо, на рівень зарплатні вплинув той факт, що пан Тищенко очолює Монастирище вже 20 років поспіль. Адже чим більше чиновник працює на ниві місцевого самоврядування, тим більша у нього надбавка за вислугу років. На жаль, з’ясувати це ми не можемо, адже пан Тищенко на наш запит не відповів.

Між тим, варто зазначити що чотири громади із 12 не відповіли на запит про рівень заробітних плат. Це – Дмитрушківська, Ладижинська, Христинівська і, власне, Монастирищинська громади. Тому зарплати керівників цих громад ми дізнавалися із інших офіційних джерел.

Кількість населення в громаді не показник

Те, скільки населення в громаді, ніяк не впливає на заробітну плату голови. Наприклад, голова Іваньківської ТГ, в яку входить 6 сіл із населенням 4 300 людей, має одну з найвищих зарплату у районі – 52 000 (у 4,5 рази (!) перевищує середню зарплату по району)

Так само не впливає на рівень заробітної плати і кількість населених пунктів, які входять до складу громади. Здавалося б, чим більше сіл, тим більше у керівника відповідальність і він витрачає більше часу на обслуговуваннях цих населених пунктів. Але це не так. Наприклад, до складу Маньківської ТГ входить 19 сіл, а зарплата голови передостання у зарплатному рейтингу – 32 300 грн/місяць.

 Хто з голів найдорожчий?

Ми вирішили порахувати у скільки обходить голова територіальної громади кожному жителю населеного пункту, де він керує. Таким чином, ми з’ясували, хто найдорожчий, а хто найдешевший із голів. Для того, щоб вирахувати цю цифру, ми взяли кількість населення і поділили на середню місячну заробітну плату керівника.

«Пальму» першості тримають: Іваньківська, Баштечківська та Буцька громади. Найдешевшими виявилися керівники колишніх райцентрів Умані, Христинівки, Монастирища.

Для інформації:

Середня щомісячна заробітна плата голови Уманської РДА – 33 тис. грн

Середня заробітна плата по Уманському району – 11 тис. грн

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version