додому Новини Уманський баптист намагався вивезти до Росії старовинну скрипку

Уманський баптист намагався вивезти до Росії старовинну скрипку

0

На Сумщині правоохоронці вилучили в уманчанина старовинну скрипку. Музичний інструмент – німецького мануфактурного виробництва кінця ХІХ століття. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Сумській області.

Предмет, який має історичну цінність, правоохоронці виявили на передньому сидінні під час огляду автомобіля "MITSUBISHI GRANDIS". Скрипку власник автомобіля віз у фабричному футлярі і не приховував. Власник автомобіля виявився пастором євангельських християн баптистів міста Умань.

Він розповів, що не знав, що цей предмет може бути історичною або культурною цінністю. Тому і обрав формою проходження митного контролю при виїзді з України до Росії зону спрощеного митного контролю "Зелений коридор".

Проте, вивозити предмети, які мають історичну чи культурну цінність заборонено законом. Скрипку вилучено і передано на експертизу.

Дії чоловіка кваліфікуються за статтею 471 Митного кодексу України "України "Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version