НовиниЧеркащинаУманчанка приховала захворювання COVID-19, коли викликала «швидку»

Уманчанка приховала захворювання COVID-19, коли викликала «швидку»

-

- Advertisment -

В Умані жінка змовчала про те, що хвора на коронавірус, коли викликала «швидку» зі скаргами на ріжучі болі в животі.

Інцидент трапився у неділю, 1 листопада. На щастя, бригада одягла засоби індивідуального захисту. Інакше б Центр екстренки втратив би на деякий час медиків, які надають невідкладну допомогу громадянам. Про це розповіла у Facebook речниця Центру Ірина Назарок.

На запитання диспетчера, чи не лежала останнім часом в лікувальному закладі та чи не контактувала з інфекційними хворими, 32-річна уманчанка відповіла категоричним «ні». Повідомила, що температура тіла не підвищена. Її попросили переміряти температуру до приїзду бригади та повідомити про результат.

Коли ж при під’їзді до вказаної адреси медик набрав пацієнтку, та сказала, що має температуру 37.5°С. Бригада для убезпечення одягла костюми індивідуального захисту. Уже в будинку на питання «Чим ще хворієте?» жінка повідомила про позитивний тест на COVID-19. Медик поцікавився, чому ж не повідомили про це. На що жінка відповіла: «А навіщо? Я ж на болі в животі викликала вас, а не на коронавірус».

«Навантаження на бригади екстренки останнім часом збільшилося в рази. Кожна зміна для медиків – нове випробування. А ще більший виклик – не наразити на небезпеку інфікуванням коронавірусом себе та не принести інфекцію колегам та рідним. Коли диспетчер запитує у пацієнта про симптоматику, вірусні контакти, чи є найменші прояви респіраторно-вірусної інфекції, задишки, підвищення температури тіла – в першу чергу, захищає цим бригаду. Якщо ви не вірите у COVID-19, навіть маючи його, будь ласка, подумайте про інших! Тих, хто знаходиться у групі ризику, тих, хто мчить до вас на виклики! Що станеться, коли не буде кому виїздити на ДТП, інфаркти, інсульти та «ріжучі болі в животі»? Просимо з повагою ставитися до роботи медиків і надавати лише достовірну інформацію!» – звертається до громадян Ірина Назарок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах фельдшерці погрожували двоє братів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x