НовиниУманчани відправили в АТО мобільні лазню та пральню (ФОТО)

Уманчани відправили в АТО мобільні лазню та пральню (ФОТО)

-

- Advertisment -

Уманчани побудували для бійців власні мобільні лазню та пральню. На їх виготовлення витратили 4 місяці та майже 200 тисяч гривень.  Найближчим часом машини відправляться в зону АТО, пише "Вечірня Умань".

Уманські волонтери виготовили 2 машини: лазню та пральню. У першій можуть одночасно митися від 3 до 5 бійців, ємкість води – 1000 л. У другій – військові будуть прати. В ній знаходиться 6 пральних машин та бак для нагрівання гарячої води на 130 л.  Одночасно прати свої речі можуть два бійці — в одній пруть, в двох – сушать. Працюють машини на генераторах.

"Над виготовленням машин працювало близько 30 людей. Це були і волонтери, і художники, – розповідає головний ініціатор виготовлення мобільної лазні Юрій Бистраніцький. – Коли почали їх будували, то чимало консультувалися з іншими волонтерами, котрі вже мають досвід роботи у виготовленні лазень та пралень. Нам багато людей допомагало. Надавали необхідні матеріали та техніку. Навіть допомогли люди із Західної України, котрі прислали нам пральну машинку".

Над дизайном машин працювало чотири художники. Вони перетворили їх на "Єнота-полоскуна" та "Вовка-купайла".

"Ми хотіли, аби нашим бійцям було приємно знаходитися  в цих машинах, – розповідає художниця Людмила Довгань. – Працювали  загалом тиждень. Витратили на це не одну банку фарби.  Разом із Борисом Яцюком, Віталієм Крижанівським та Василем Власюком ми прагнули розвеселити наших захисників".

Далі мобільна лазня поїде до Києва на виставку, а потім до бійців 72-ї бригади. Заступника командира підрозділу та священика Петра Паєвського відпустили спеціально у відпустку, аби він міг доставити машини в зону АТО.

"Ми знаємо, що в нас в бригаді є баня, я її здалеку бачив. І за весь рік, із серпня минулого року, лише один раз до нас така машина доїхала. Було це взимку. А так ми просто брали котелок або цинк від боєприпасів,  ставили туди сніг,  і так милися або пили чай, – розповідає Петро Паєвський. – Проте тепер це "уманське чудо" буде допомагати хлопцям нашого батальйону".

Надалі машини пройдуть військове випробування уже на передовій. Лише після цього волонтери будуть вирішувати чи продовжувати їх будувати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x