НовиниБезпекаУмань готується прийняти цього року 30 тисяч хасидів

Умань готується прийняти цього року 30 тисяч хасидів

-

- Advertisment -

Понад 30 тисяч паломників-хасидів прагнуть приїхати до Умані на Рош га-Шана. Про це йшлося на засіданні робочої групи щодо організації заходів, пов’язаних зі щорічним паломництвом брацлавських хасидів до могили Нахмана Брацлавського в Умані. Інформують на сайті Державної служби України з етнополітики і свободи совісті.

Традиційно на юдейський Новий рік тисячі хасидів зі всього світу з’їжджаються до могили свого цадика Нахмана Брацлавського, який заповідав їм цю щорічну прощу. Попри наполегливі рекомендації паломникам максимально утриматися від прощі до Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку росії, хасиди сприймають цю подорож як свій релігійний обов’язок. Природно, що приїзд такої кількості прочан у воюючу країну вимагає серйозних безпекових, логістичних, медико-санітарних та інших зусиль заходів з боку державних органів.

Про готовність прийняти понад 30 тисяч прочан поінформували представники міської й обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати, митники. Першочергові питання, які наразі вирішуються — це порядок вʼїзду та реєстрації, забезпечення безпеки паломників, доброустрій мікрорайону, умови проживання, харчування паломників, створення їм гідних умов для виразу своїх релігійних почуттів.

Мер Умані Ірина Плетньова вказала на виклики, які стоять перед організаторами прощі. Насамперед на  те, що убезпечити укриттями від рашистських обстрілів таку кількість людей, які до того ж сконцентровані на відносно малій площі, практично неможливо.

Цьогоріч для паломників-хасидів в Умані організували сайт та гарячу лінію через яку відбувається інформування про особливості прощі, правила перебування, а також надається цілодобова підтримка.

Читайте також:

На Черкащині поліція «накрила» наркодилерів із товаром на 9 млн грн

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах попрощалися з 21-річним захисником, який загинув від ракетного обстрілу

Черкаська громада провела в останню путь 21-річного захисника Олександра Гончарова. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Олександр народився...

На Черкащині підрахували збитки, які завдали браконьєри від початку нересту

Спеціалісти черкаського Рибоохороннгого патруля підрахували, скільки збитків від початку нерестової заборони нанесли браконьєри екосистемі Черкаської області. За період заборони...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x