НовиниЧеркащина"Укропівці" закликають правоохоронців дослідити корупційні схеми, які викрив Михайло...

"Укропівці" закликають правоохоронців дослідити корупційні схеми, які викрив Михайло Бінусов

-

- Advertisment -

Народні депутати з УКРОПу звернулися до правоохоронних органів із вимогою дослідити викривальні факти щодо схем та корупційних правопорушень у використанні публічних коштів Черкас. Відповідні факти зібрав очільник обласної організації УКРОПу Михайло Бінусов, якого було вбито 28 вересня. Про це повідомляє прес-служба партії.

Звернення підтримали народні депутати з УКРОПу Тарас Батенко, Віталій Купрій, Олександр Дубінін, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко.

Парламентарі адресували їх генеральному прокурору Юрію Луценку, голові Служби безпеки Василю Грицаку, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику.

"Детально вивчивши документи, можна зробити висновок, що робота Михайла Бінусова над з’ясуванням обставин використання публічних коштів міста Черкас мала свої результати та викривала низку схем і корупційних правопорушень у діяльності між ПП "Агропром-1992" та КП "ЧЕЛУАШ" ЧМР, що могло стати однією з причин цієї страшної трагедії", – йдеться в одному зі звернень.

На підставі вивчення договорів Михайло Бінусов встановив, що поставлені ПП "Агропром-1992" на КП "ЧЕЛУАШ" ЧМР кузови транспортних засобів на суму 3 577 000,00 грн ввезли в Україну нелегально, без сплати митних платежів. До того ж закуплене обладнання було виготовлене 15-20 років тому.

Також очільник Черкаської організації УКРОПу мав запитання щодо обставин укладання відповідних угод, адже факти свідчать про спотворення результатів конкурсу внаслідок попереднього узгодження позицій між комунальним підприємством і ПП "Агропром-1992".

Крім того, Михайло Бінусов встановив факти, які свідчать про несплату ПДВ ПП "Агропром-1992". У результаті цього КП "ЧЕЛУАШ" ЧМР не набуло права на податковий кредит у 628 266,67 гривень. Це, своєю чергою, стало причиною перевитрати державних коштів на фінансування комунального підприємства, зокрема щодо сплати ПДВ.

Водночас депутати з УКРОПу закликали керівників правоохоронних органів розслідувати вибух автомобіля голови фракції "Українського об'єднання патріотів" у Житомирській обласній раді Наталії Кокітко. Постраждала пов'язує підпал зі своєю депутатською та громадською діяльністю, адже представники УКРОПу в Житомирській облраді неодноразово отримували погрози після тих чи інших голосувань.

"Нас як народних депутатів України гостро турбує очевидне питання збільшення випадків тяжких кримінальних злочинів по всій країні та обурлива бездіяльність правоохоронних органів", – сказано в документі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вимагають від Президента, Прем'єра і Генпрокурора узяти під контроль розслідування вбивства Бінусова.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Прихильниця Путіна, яка збирала розвіддані про наслідки авіаударів на Черкащині, отримала термін

Реальний строк ув’язнення отримала ворожа інформаторка, яка збирала розвіддані про наслідки авіаударів на Черкащині. Про це повідомляє пресслужба УСБУ...

На Золотоніщині жінка захворіла на ботулізм, поївши в’яленої тарані

Лікарі зафіксували третій випадок захворювання на ботулізм за цей місяць на Черкащині. Про це повідомляє Державна установа «Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x