НовиниУкраїну в умовах війни покажуть у фільмі, відзнятому в...

Україну в умовах війни покажуть у фільмі, відзнятому в Черкасах

-

- Advertisment -

У Черкасах зніматимуть артхаусний короткометражний фільм "Північна рапсодія", з якого у майбутньому вийде повний метр. Стрічку зніматиме кінорежисер родом з Черкас Теа Марті. Сюжет "Північної рапсодії" розгортається навколо дівчини-фотографа, яка після зґвалтування звертається із заявою до міліції, але там ніхто не переймається її проблемами, коли у країні йде війна.

Як розповіла фільммейкер в інтерв’ю vikka.ua, організувати зйомки у Черкасах важко у зв’язку із браком необхідної технічної бази, тому звертатиметься за допомогою в Київ, але у великий метр обов’язково увійдуть Черкаси й область. Прем’єра фільму запланована на 2017 рік.

У 2008 році, будучи студенткою КНУ ім. ТГ. Шевченка, Теа Марті відзняла свій перший короткометражний фільм "Щаслива нація", який пізніше отримав нагороду на Римському кінофестивалі. Рік потому дівчина переїхала до Риму, де навчалася в університеті за спеціальністю "Кіно і телебачення та мультимедійне виробництво". Зараз живе і працює в Європі, однак має проекти й в Україні. "Північна рапсодія" – один із них.

За сюжетом головна героїня Майя – фотограф, знімає репортаж про "магічні місця" Києва для місцевого дослідницького видання. Однак насправді ці місця – це всього лише спустошені пагорби серед міста, де все, що залишилося від давніх переказів є примарним відбитком у пам’яті народу.

Під час зйомки з Майєю трапляється нещасний випадок – її ґвалтують, а невдовзі вона дізнається, що вагітна. У міліції дівчині нічим не допомагають, тому рішення як жити далі – за нею.

"Образ Майї – це архетип української нації, яку розривають внутрішні та зовнішні суперечності, поки її діти залишені напризволяще. Містичні сцени фільму покликані об’єктивізувати, художньо виразити внутрішній стан жінки під час небажаної вагітності внаслідок зґвалтування, і це якраз і є метафоричним відображенням українського сьогодення, де головна героїня – це українська земля, жертва насилля, мовчання та відчаю", – розповідає Теа Марті.

Метою проекту фільммейкер вважає спробу відродити національну ідентичність українців через поширення культурного продукту, націленого на створення об’єднавчої, сакральної ідеї.

"Ця ідея полягає у пожертвуванні старих уявлень і переконань заради створення нового світу – у містеріальному акті настільки ж жорсткому, наскільки необхідному. Цей містеріальний акт і повинен стати фундаментом українського собору, закладеним для наступних поколінь наших нащадків", – пояснює режисерка.

Восени в Черкасах відзняли трейлер до фільму, для якого були обрані упізнавані черкаські локації – Сосновий бір та покинутий будинок культури в Дахнівці. На думку режисера, саме ці місця гарно відображають настрій фільму, створюючи певну магічну атмосферу.

"У Соснівці ми знімали на світанку, вся галявина була оповита серпанком туману – вийшли дуже поетичні кадри минулого землі русичів. У Дахнівці знімалася сучасна частина фільму, де Майя оглядає величну будівлю, що лежить у руїнах – отаку собі спадщину несподіваної незалежності", – ділиться враженнями Теа Марті.

У мережі відео з’явиться на початку березня на офіційній сторінці фільму у Facebook.

Фільммейкер вважає, що близькість столиці негативно впливає на розвиток кінематографу в Черкасах. Через відсутність технічної бази та брак фахівцівбільшість надає перевагу зйомкам в Києві. Проте Теа Марті вірить, що здатна реалізувати свій творчий задум саме в рідному місті.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Канаді зняли фільм про голодомор на Смілянщині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x