НовиниЧеркащинаУкраїнським релігійним організаціям із центром у Росії хочуть надати...

Українським релігійним організаціям із центром у Росії хочуть надати особливий статус

-

- Advertisment -

У Верховній раді України готують законопроект про надання особливого статусу релігійним організаціям, керівний центр яких знаходяться в державі, визнаній Верховною Радою України агресором. Про це на прес-конференції 18 грудня розповів керуючий Черкаською єпархією УПЦ Київського Патріархату митрополит Іоан, передає vikka.ua.

Представники Української православної церкви зацікавлені встановити стосунки між двома помісними церквами, "обійти гострі кути" для того, щоб обидві сторони мали можливість "зберегти обличчя". Як говорить митрополит Іоан, Московська Патріархія не визнає ні українців, ні саму державу Україну, адже вона наклала анафему на Патріарха Філарета. Так само й те, що українці гинуть за свою державу, не визнають ні в УПЦ МП, ні в самій Москві.

"Українська православна церква Московського патріархату має керівний центр у Києві, хоча ніби всі знають, що він насправді в Москві. У Києві знаходиться вищий священний синод, керівництво їхньої частини в Україні. Вони в статуті написали, навіщо це їм було потрібно. Відповідь ми можемо знайти в тому, що зараз на розгляді Верховної ради перебуває законопроект про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі, визнаній Верховною Радою агресором, – пояснює він. – Я вважаю,що єпископам усякого народу слід знати першого патріарха і він має бути у Києві, а не в Москві, Туреччині чи Римі".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині освятили новий храм Української греко-католицької церкви.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах провели аварійно-ямковий ремонт по бульвару Шевченка

У Черкасах завершили роботи з аварійно-ямкового ремонту по бульвару Шевченка. Ремонт тривав на відрізку від вулиці Михайла Грушевського до...

На Черкащині діятимуть графіки погодинних відключень енергії – Табурець

У четвер, 16 травня, на Черкащині діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Відповідно...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x