НовиниУкраїнська влада все частіше звинувачує чеченців у тому, що...

Українська влада все частіше звинувачує чеченців у тому, що вони прийшли в Україну зі зброєю в руках

-

- Advertisment -

В Україні проти чеченців ведеться умисна інформаційна війна. Про це офіційно заявляють представники чеченської діаспори. Адже у бік їхнього народу українська влада все частіше кидає звинувачення у веденні бойових дій на Донбасі на стороні сепаратистів, хоча жодних аргументованих доказів цього не було.

Таким чином розпалюється міжнаціональний конфлікт, що суттєво позначається на безпеці мирної чеченської діаспори. Так, родина Асланових із міста Черкаси почала систематично отримувати погрози від невідомих. Дружині Тетяні залишають на дверях квартири непристойні написи зі звинуваченнями, постійно телефонують, погрожуючи розправою, та переслідують її чоловіка, звинувачуючи його у зв’язках із чеченцями, які воюють на боці сепаратистів.

"На жаль, через неможливість правоохоронних органів забезпечити нам безпеку, а також утиски і звинувачення чеченського народу ми не бачимо підтримки з боку держави", – говорить Тетяна, дружина Андрія Асланова.

Відповідну заяву про вихідців із Чеченської республіки зробив на початку травня 2017 року глава МВС Арсен Аваков. Згодом в інтернеті з’явилися кілька відео із Донецька, на яких чоловіки кавказької зовнішності називали себе вихідцями із Чеченської республіки. За їхніми словами, вони прибули на Донбас воювати проти української влади.

Жителька міста Черкаси, дружина Андрія Асланова Тетяна наголошує: в Україні бандитизмом і тероризмом займаються "кадирівці", а не чеченці. Але, на жаль, тінь злочинної діяльності впала на весь чеченський народ, який ніколи не тяжів до вбивств і завжди підтримував законність та суверенні права держави, як це роблять справжні патріоти України.

islam.in.ua

Голова правління організації "Діаспора чеченського народу" Салман Садаєв вважає, що владі вигідно звинувачувати чеченців у тому, що вони воюють на боці сепаратистів.

"Там може бути хто завгодно, як з Північного Кавказу, так і взагалі з Росії та України. Люди прийшли на Донбас виконувати якісь свої завдання. Хтось приїжджає туди заробити на війні, а хтось із ідейних причин. Але чому раптом знадобилося із загальної кількості бажаючих повоювати виділяти саме чеченців? Тут українці один одного вбивають, і це вже нібито само собою зрозумілий факт. Але політики заявили тільки про чеченців, і тепер ЗМІ смакують цю тему", – розповів Садаєв у інтерв’ю "Інсайдеру".

chechen.org.ua

За його словами, він не раз стикався з випадками, коли українці, побачивши бородатих чоловіків кавказької зовнішності, відразу ж записували їх у чеченці. Хоча людина навряд чи зможе миттєво за зовнішніми ознаками розрізнити, якої національності людина з бородою, не кажучи вже про їх ідентифікацію за мовою.

У першу чергу вихідців з Чеченської республіки звинувачують за участь у так званому батальйоні "Восток". Хоча, як відомо, такого батальйону вже не існує, і в ньому воювали не чеченці, а місцеві сепаратисти. Вони навмисно називають себе чеченцями, щоб навішати ярлики на чеченський народ, виставити їх ворогами України. Тобто, це справжня інформаційна війна, яку розпочала Росія і якій підіграють деякі представники української влади.

"У таких випадках дуже просто сказати, мовляв, дивіться, все пішло погано не тому, що ми такі невмілі, а тому, що "проти нас діють чеченці". Можливо й те, що якщо армія і суспільство повірять, що з того боку фронту їм протистоять не українці, а якісь найманці з Росії, Чечні, то так їм психологічно легше буде воювати, – говорить Салман Садаєв.

Він додає: не виключено, що чеченців вирішили призначити на роль "колективного ворога", враховуючи, що ЗМІ стали відразу ж експлуатувати пов'язані з ними стереотипи, спекулювати на національності людей, чого робити не можна.

На підтвердження тому, що чеченський народ дружній з українцями, є багато підтверджень. Перш за все це участь у збройному конфлікті на Сході України на боці українських силовиків славнозвісного добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, батальйону імені Шейха Мансура. Крім того, вихідці із Чеченської республіки стали на захист України і в складі інших батальйонів, працювали військовими інструкторами тощо.

Про це говорить і представник чеченської діаспори в Україні Абді Нурадінов.

"Так трапилося, що чеченці, так звані "кадирівці", певною мірою використовуються Росією на Донбасі. Але чеченці також воювали і воюють на боці України. Тут треба розуміти відмінність людини, яка йде за покликом серця захищати країну, і хто просто прийшов на чужу землю за гроші. Чеченці насправді в своєму кількісному значенні відіграють незначну роль у цій війні. Але треба розуміти, що ті, хто стали на бік України, є насамперед патріотами Чечні, поборниками свободи. Їх ніхто не примушував і не купував", – наголосив він.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x