додому Новини Українська діаспора запросила Коваленко в Румунію

Українська діаспора запросила Коваленко в Румунію

0

Днями делегація з Черкащини побувала з візитом на румунській Буковині – у містах Сучаві і Сіреті та в селищі Негостина в Румунії.

Зокрема, за кордон поїхали голова обласної ради Валентина Коваленко, голова Канівської районної ради Дмитро Шелест, наказний отаман українського вільного козацтва Черкащини Валерій Назаренко. Поїздка черкаської делегації відбулася на запрошення української діаспори в Румунії.

Делегати ознайомились із життям українців у Румунії, а також ознайомитися із роботою органів місцевого самоврядування, відвідати низку культурно-мистецьких заходів, що презентували місцеві українці, інформує прес-служба облради.

"Наш геніальний земляк Тарас Шевченко писав: "Обнімітесь, брати мої, молю вас, благаю!…". І сьогодні ви мене переконуєте, що у якій країні б не жили українці, вони завжди тримаються одне за другого, єднаються своїм українським духом. Ви є справжні носії нашого української традиції, мови, і це потужно й нам дуже втішно від ваших успіхів… Моя колекція вражень, отриманих від пізнання й зустрічей з вами – неповторна й залишиться в пам’яті на все життя, адже спілкування з людьми, які зрідні по духу дарує незабутні спогади і почуття. І мені щиро хочеться, щоб ми з вами розпочали міцну співпрацю й допомагали одне одному, взаємодоповнювались. Адже нам дуже важливо, що українці, які живуть тут, не втратили себе й передають від роду до роду традиції і мову своїх батьків", – заявила в Румунії голова облради Валентина Коваленко.

Члени делегації приїхали з подарунками – книгами для бібліотеки, що функціонує при Сучавській повітовій організації, а також пам’ятними сувенірами й брошурами про Черкащину та видатні постаті в історії краю.

 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version