додому Новини Черкащина Українців запрошують дешево й красиво відпочити на Черкащині (ВІДЕО)

Українців запрошують дешево й красиво відпочити на Черкащині (ВІДЕО)

0

У Черкаській області можна побачити гори, створені ще льодовиком, а також побувати в місцях із широким Дніпром і унікальним озером. Провести вихідні на Канівщині можна не дорого, але красиво. Про це йдеться в сюжеті "Сьогодні".

Від села Бучак до озера близько десяти кілометрів. Відпочивати тут сподобається любителям купання, роболовлі та ночівлі в наметах. Озеро оточене лісом, збоку є перешийок – лише 15 метрів розділяє озеро і Дніпро, який в цьому місці чи не найширший. У 15 км вниз за течією розташована Канівська ГЕС.

Оглянути околиці можна із Чернечої гори, де знаходиться могила Кобзаря. Туристів чекає також музей Тараса Шевченка і хата-мазанка, в якій колись жив перший доглядач могили поета.

Єдині в центральній Україні гори теж розташовані в Каневі. Вони невеликі – до 300 м в висоту, але створені ще льодовиком. Якщо не полінуватися і піднятися сходами на одну з таких канівських гір, можна побачити старовинну церкву. Вхід у неї завжди відкритий.

Успенському собору майже 900 років – він пам'ятає ще Київську Русь. Щоправда, перший будинок було спалено, а нинішній варіант побудували 200 років тому.

Як повідомляв сайт vikka.ua, заповідник "Трипільська культура" запрошує черкащан на Толоку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version