НовиниУкраїна готується розірвати торгові відносини з Росією

Україна готується розірвати торгові відносини з Росією

-

- Advertisment -

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україні потрібно готуватися до повного припинення торгівлі з Російською Федерацією. Про це він сказав у Києві на вчорашній нараді з питань диверсифікації ринків збуту і джерел поставок промислової продукції, повідомляє "Слово і Діло".

На думку прем'єра, коли західні країни вводять санкції проти Росії і обмеження у двосторонній торгівлі, з українського боку неправильно "сидіти і думати, що воно все ось так пройде".

– Я усвідомлюю всі економічні наслідки. І ви усвідомлюєте їх. Але я точно так само усвідомлюю, що Росія – це не єдиний ринок у світі, на який повинна поставлятися українська продукція. Бо виходить так: ми у фактичному стані війни і говоримо: купіть, будь ласка, у нас на мільйон доларів нашої продукції. Воно якось не стикується в моїй голові, це ненормально, – зазначив Яценюк.

Разом з тим голова Кабміну повідомив, що в разі закриття російського ринку для українських товарів зменшення експорту складе суму близько 5 млрд доларів.

Нагадаємо, що за даними управління статистики, у першому півріччі цього року найбільшим імпортером та експортером для Черкащини залишається Росія. Однак водночас наша область має торгівельні відносини ще із 92 країнами світу. 

Черкаські підприємці вже повідомляють про те, що через різке зменшення експорту вітчизняної продукції в Росію деякі підприємства можуть банкрутувати. Адже українцям потрібно модернізувати виробництво для того,щоб співпрацювати із європейськими країнами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x