НовиниУказ про мобілізацію доповнять – нардеп

Указ про мобілізацію доповнять – нардеп

-

- Advertisment -

Указ Президента України про мобілізацію окрім призову військовозобов'язаних передбачає також оптимізацію роботи військкоматів. В тому числі, залучення СБУ та прокуратури до перевірки їх роботи для подолання корупції.

Про це заявила народний депутат від Блоку Петра Порошенка Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише "Обозреватель".

"Указ Президента також має на меті відновити довіру до військових. Адже ми знаємо, що є непоодинокі випадки, коли керівники військкоматів допомагають ухилитися від мобілізації", – сказала вона в ефірі телеканалу "112 Україна".

Депутатка також прокоментувала питання поїздки за кордон чоловіків призивного віку.

"Цей документ нескладно отримати у військкоматі, якщо людина вкаже причину, чому він повинен їхати за кордон. Чоловік може поїхати і на відпочинок, якщо він не підпадає в найближчу хвилю мобілізації, тобто якщо його не планували мобілізовувати", – зазначила нардеп.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що до такої вимоги треба ставитися з розумінням, оскільки першими на указ Президента України про чергову хвилю мобілізації відреагували агресори.

"Адже пан Путін запросив тих людей, які хочуть ухилитися від мобілізації в Україні, – пересидіти цей час в Росії", – сказала вона.

Депутат повідомила, що зараз чіткого, покрокового механізму, який би повністю регулював виключно всі питання мобілізації, немає. Вже працює група фахівців і найближчим часом будуть розроблені додаткові пояснювальні документи до указу Президента. Вони дадуть вичерпний перелік і юридично оформлять можливі обмеження під час цієї хвилі мобілізації.

"Я думаю, що наші громадяни розуміють, що країну потрібно захищати і у нас немає іншого виходу, коли існує загроза від зовнішньої агресії", – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x