НовиниКриміналУчасника «стрілки» у центрі Черкас відправили в СІЗО

Учасника «стрілки» у центрі Черкас відправили в СІЗО

-

- Advertisment -

Одного із фігурантів збройного конфлікту, який стався 8 вересня на вулиці Хрещатик,  Апеляційний суд таки відправив у СІЗО. Попередньо Соснівський районний суд присудив йому домашній арешт, але судді Апеляційного суду змінили міру запобіжного заходу на тримання під вартою. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Мова йде про Сергія Білонога. За даними сайту «Кропива» Сергій Білоног, уродженець Червоної Слободи, був раніше судимий  за ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Умовно-достроково звільнений з місць позбавлення волі ухвалою Уманського суду у грудні 2020 року.

По іншому учаснику конфлікту – Станіславу Погрібному (нині він перебуває під домашнім арештом) Апеляційний суд має визначитися найближчим часом. 14 вересня призначений склад суду. Станіслав Погрібний житель Хуторів. За даними того ж таки сайту «Кропива» на останніх виборах він балотувався до Червонослобідської сільської ради від партії «Слуга Народу».

Черкаські ЗМІ відзначали, що учасникам збройного конфлікту на Хрещатику суди першої інстанції дали не рівнозначні міри запобіжного заходу. Приміром, Станіслава Погрібного і Сергія Білонога Соснівський суд відправив під домашній арешт, а Володимира Власенка і Сергія Нечепоренка – в СІЗО на 60 діб.  Деякі ЗМІ пов’язали це з тим, що учасники конфлікту мають відношення до різних груп впливу у Черкасах.

За даними прокуратури щодо фігурантів порушене кримінальне провадження  по ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, учасникам розбірок у Черкасах обрали міру запобіжного заходу

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x