НовиниЧеркащинаУбивство депутата Черкаської міськради: версії

Убивство депутата Черкаської міськради: версії

-

- Advertisment -

28 вересня о 22:00 був убитий з автомата Калашникова депутат Черкаської міської ради Михайло Бінусов. У нього випустили майже 30 куль із автомата. Правоохоронці знайшли на місці злочину 29 гільз від АК. Його підстерегли біля гаража, де він ставив "Порше Каєн", придбаний торік його племінницею, яка працює керівником абонентського відділу КП "Придніпровська СУБ".
 
Убивство сталося, коли депутат ішов від гаражів до автомобіля своїх друзів, котрі його чекали. Під час перестрілки постраждала і їхня машина. 
Хто такий Михайло Бінусов?
 
Батько депутата – Марк Бінусов – був досить поважною людиною в Черкасах. Він залишив своїм дітям хорошу спадщину. Михайло отримав дві освіти – економічну та юридичну. Був депутатом районної ради від "Батьківщини", потім працював на деяких державних посадах.
 
У 2010 році був помічником депутат Верховної ради Ігоря Єреська, який входив до фракції "Батьківщини".
 
Після цього протягом 2013 року працював на різних посадах в державних установах Києва, Смілянській та Маньківській райдержадміністраціях. 
Передостаннє місце роботи – начальник управління захисту прав споживачів в Черкаській області. Фактично він став останнім керівником цього управління після ліквідації. 
 
На політичному горизонті з’явився у 2015 році. До міської ради потрапив за списками партії "Укроп". Набрав найбільше серед усіх "укропівських" депутатів. Проте був виключений із фракції за голосування за виконком, який запропонував міський голова від "Батьківщини" Анатолій Бондаренко.
 
У 2015 році після місцевих виборів екс-мер Черкас Сергій Одарич, будучи ще депутатом міської ради, спробував сформувати коаліцію проти обраного мера Анатолія Бонадренка. Голос Бінусова мав бути вирішальним. Але він не підписав документ про створення коаліції і лист про висунення в секретарі кандидата від "Самопомочі" Олексія Романова. Коаліція не відбулася. 
 
Натомість при обранні складу виконавчого комітету, який запропонував мер, Михайло Бінусов проголосував "за". За що і був виключений із фракції "Укроп", яка не підтримувала "батьківщинівських" заступників. 
 
Через рік Михайло Бінусов очолив обласну організацію "Уропу". За тиждень він став в.о керівника департаменту ЖКК Черкаської міської ради. А 28 вересня його розстріляли.
 
Які версії?
 
Черкасами шириться чимало версій і домислів. Ворогів у депутата було багато. Він завжди ходив по лезу. Любив грати на полі супротивника. 
 
Версія №1. Розборка кримінальних кланів 
 
Михайло Бінусов відносився до сфери впливу одного з фінансових угруповань міста. Це угруповання мало явний конфлікт з однією із груп у Черкасах. Конфлікт не виходив у активну фазу, але протиріччя існували. Глибина цього протистояння заходить в далекі 90-ті.
 
Два місяці тому конфлікт загострився.
 
Одна з версій – розбірка між кланами. Чи вона підтвердиться – невідомо. 
 
Версія №2. Відповідь за "Юність"
 
Наприкінці грудня 2016 року кілька приміщень площею в 700 кв. м у магазині "Юність" дивним чином перейшли депутату міської ради Михайлу Бінусову. Йому ніби їх подарував такий собі Айларов. Це людина, яка оформила довіреність і віддала магазини депутату.
 
Оціночна вартість майна становить кілька мільйонів доларів. Конфлікт переріс у протистояння в судах. Виявилося, що довіреність була з ознаками фальсифікації. А ті, хто надавав київським нотаріусам паспорти, були людьми, які про це нічого не знали. Пан Айларов свідчив у суді, що нічого не підписував, а його паспорт був загублений, про що він повідомив у правоохоронні органи.
 
За фактом фальсифікації було відкрито кримінальне провадження. Наразі розслідуванням займається Генеральна прокуратура.
 
У квітні Бінусову вручили підозру в цій справі прямо під час засідання міськради. Депутату інкримінували одразу дві статті: умисне невиконання рішення суду та протидія законній господарській діяльності. Бінусов заявляв, що про рішення суду він не знав, а під час вручення підозри йому не надали адвоката.
 
Версія №3. Ситуація із забудовою берегової смуги
 
Вже три місяці триває конфлікт у Черкасах щодо забудови берегової смуги. Міська рада розділилася як на тих, хто підтримує ідею забудувати пляжі багатоповерхівками, так і на тих, хто виступив категорично проти. Більшість депутатів міської ради виступила проти. Вони навіть скасували скандальні дозволи і неоднозначне рішення про детальний план забудови.
 
Забудовник поніс колосальні збитки. Подейкують, що в кілька мільйонів доларів. Джерела у міській раді стверджують, що Михайло Бінусов брався вирішити проблеми забудовника. Але, певно, не зміг.
 
Скандальне будівництво зупинили. Нині справа у судах. 
 
Версія №4  Свої.
 
Михайло Бінусов, як впливовий політик, знав багато. Вирішував чимало питань. Комусь переходив дорогу, а з кимось йшов пліч-о-пліч. 
 
Він входив до орбіти чинного міського голови, над яким навис меч імпічменту. Чимало депутатів висловлювали претензії до мера. Навіть за його підтримку ідеї забудувати пляжі багатоповерхівками. Як би цинічно це не звучало, але вбивство Бінусова сплутало карти тим, хто планував імпічмент. 
 
Версія №5. Новий розподіл сфер впливу
 
У вирі останніх подій, які відбуваються в Черкасах, чомусь всі забули про нового "смотрящого", який мав оселитися в Черкасах. Його звати "Ашот". Він відбував термін покарання в хутірській зоні, що поряд з Черкасами. Звільнився півроку тому і розгорнув активну діяльність. Ще тоді говорили, що новий "смотрящий" перекроїть карту впливів у місті на свою користь. 
 
Не судилося. Пробувши кілька днів на волі, його було затримано за новими звинуваченнями у вимаганні. Зараз він перебуває в Черкаському СІЗО, а по ньому проходять слідчі дії і суд. 
 
Не є виключенням, що це саме робота третьої сторони, яка вирішила "стравити" два клани у Черкасах.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x