НовиниЧеркащинаУ Золотоноші закривають бібліотеку зі столітньою історією

У Золотоноші закривають бібліотеку зі столітньою історією

-

- Advertisment -

Засновану понад 100 років тому Золотоніську районну бібліотеку закривають. Причина – приміщення в центрі міста, яке стало яблуком розбрату між міською та районною владою, повідомляє у Facebook завідувач відділом історії краю Черкаського обласного краєзнавчого музею Сергій Ганницький.

За його словами, бібліотеку витісняли поступово – спочатку вигнали з першого поверху, потім забрали половину приміщень на другому, а тепер закривають зовсім, а фонди розпорошують. До слова, золотоніська бібліотека має найбагатші фонди у районі.

"Як кажуть містяни, закриття передусім вдарить по дітях, які приходили сюди знайомитись із книгою, по школярах, які знаходили тут необхідну літературу, та по людях літнього віку, котрі заходили сюди за періодикою та перепочити. Адже виписати газету для пенсіонера – недосяжна розкіш. Школярі із районів приїздили сюди на зустріч із письменниками, презентували свої наукові дослідження. Тепер у Золотоноші не буде де провести літературний захід", – каже Сергій Ганницький.

Після закриття районної бібліотеки в Золотоноші залишиться лише міська, розташована на околиці міста. Поповнювати фонди там немає куди.

"До речі, новостворені ОТГ часто першими під ніж також пускають бібліотеки, замість того, щоб зробити їх осередками культури у своїх громадах. А в Каневі уже закрили районну бібліотеку. Тихо, без зайвого шуму. Невже знову пройде по-тихому", – додає музейник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Роден рятуватиме черкаську школу мистецтв.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x