НовиниЧеркащинаУ Золотоноші вперше зробили процедуру переливання крові собаці, врятувавши...

У Золотоноші вперше зробили процедуру переливання крові собаці, врятувавши йому життя (ФОТО)

-

- Advertisment -

Минулого тижня у Золотоноші вперше зробили переливання крові важкохворій тварині. Ця процедура була останнім вогником надії на спасіння жвавого дворічного бігля. Як вдалося це зробити і де знайшли донора для собаки – пише "Золотоноша.city".

Альона Коваль – провідний фахівець по цивільному захисту 8-ДПРЧ. Попри сувору професію дівчина має миле хобі – виховує собаку мисливської породи: жвавого і непосидючого бігля. Енергійний, активний і дружелюбний домашній улюбленець бере участь у всеукраїнських виставках і привозить додому чесно зароблені медалі, титули й кубки.

Нещодавно дворічна Felichita Angeles Band вперше стала мамою, народила свого первістка. Роди були складні. Наступного дня собака відмовився від їжі та води, згодом у "дівчинки" піднялася температура. Альона повезла її у ветеринарну клініку. Зробили УЗІ, назначили лікування. Наступного дня собаці краще не стало, а навпаки – щогодини дедалі гірше. Ввечері знову видзвонили ветлікаря і поїхали в клініку.

"Раніше, коли чотирилапі мали такі проблеми із здоров’ям, то все закінчувалося двома шляхами: перший і найпоширеніший – це природний відбір, інший – їхати на лікування у Черкаси. У нас не було вибору. Фелічіті гіршало з кожною хвилиною, і до ранку вона б не дотягнула. А цілодобових клінік у Черкасах немає, тому ми вмовляли ветлікаря прийняти нас ввечері", – тремтячим голосом розповідає минулі події Альона.

Для одужання улюблениці вона була готова на все. Та не знала, з чого почати. Оглянувши вкотре собаку, лікар зробив аналіз крові.

"Була підозра на інтоксикацію отрутою для щурів. Протягом трьох годин потрібно було терміново зробити переливання крові", – згадує ветеринар Євгеній Богацький.

Альона відразу кинула пост у соціальній мережі із закликом знайти донора для собаки. На жаль, бажаючих не було. Тоді дівчина зателефонувала до колеги, яка "виховує" середньоазіатських вівчарок.

"Телефон задзвонив вночі, вже було більше десятої години. Сказали, що терміново потрібна кров молодої, здорової собаки. А в нас усі собаки щеплені. Ми взяли однорічну Афіну і поїхали. Собачників можуть зрозуміти лише собачники. Люди, які люблять тварин готові і свою кров віддати, тільки б улюбленцю полегшало. Якби не підійшла Афіна ми б привезли іншого пса", – згадує ту ніч Ольга Брикун із Кропивни.

Розповідає, що 60-кілограмовий алабай Афіна спокійно зайшла в клініку. Лишень злякалася, коли її підняли на стіл. Господиня була поруч, тож однорічна розкішна "білявка" сунула носа їй під руку для заспокоєння. Процедура тривала 20 хвилин. За цей час Афіна пожертвувала пів літра крові.

Наступного ранку на огляд до клініки Фелічіта прийшла вже на власних лапах.

"Їй важко, але вона почала потроху їсти. І найголовніше – вона жива і житиме!" – не стримує емоцій власниця бігля.

Наразі "молода мама" на реабілітації. За нею ретельно доглядають і пестять. Кажуть, собака – друг людини. Наша історія яскраво ілюструє людей, які теж на все здатні заради порятунку своїх пухнастих, відданих "друзів".

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відбудеться Всеукраїнський марш за права тварин.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x