додому Новини Черкащина У Золотоноші весь день намагалися врятувати полохливого лебедя від замерзання

У Золотоноші весь день намагалися врятувати полохливого лебедя від замерзання

0

10 січня на гарячу лінію мера Золотоноші надійшло чимало дзвінків про те, що на річці Золотоношка замерзає лебідь, повідомляє у Facebook речниця міськради Мар’яна Ніщенко.

Від самого ранку представники УЖКГ намагалися врятувати пташину. До рятувальної операції долучилася ДСНС. Однак лебідь виявився дуже полохливим та прудким, він постійно втікав від рятувальників та переміщався по крихкому льоду.

За словами начальника УЖКГ Олександра Флоренка, рятувальники намагалися дістатися до пташини на човні, але лід завадив це зробити. Були спроби дібратися до лебедя по льодяній кірці, та крига ламалася під ногами, а сам герой рятувальної операції втік на так зване острівце і обмежив доступ до себе. Для того, щоб загнати пташку на воду і в подальшому зловити його, використовуючи човен, навіть застосовували дрон. Але лебідь виявився не тільки прутким, а ще й сміливим та зовсім не реагував на компанію безпілотника.

Рятувальники прийняли рішення продовжити операцію у понеділок 15 січня, коли крига стане більш стійкою. Наразі лебедю залишили їжу, сильних морозів на найближчі три дні не прогнозують.

Мар’яна Ніщенко додає, що птаха готові забрати до черкаського зоопарку, залишилось його тільки спіймати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рятувальники у Черкасах визволяли собаку із двометрової ями.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version