НовиниЧеркащинаУ Золотоноші регулярно фіксують найнижчі рівні гамма-фону

У Золотоноші регулярно фіксують найнижчі рівні гамма-фону

-

- Advertisment -

Вісім метеостанцій щоденно визначають рівні гамма-фону на майданчику спостережень. І ось уже 5 місяців підряд у м. Золотоноша фіксуються найнижчі значення – 11 мкР/год.

Також зменшились рівні гамма-фону у Звенигородському та Канівському районах, дещо підвищились – у місті Чигирин. Стабільність у середніх за місяць значеннях – на рівні 13 мкР/год – спостерігається у містах Жашків, Сміла та Умань. А ось у Черкасах протягом вересня значення гамма-випромінювання коливалось від 10 до 18 мкР/год. Про це інформує пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

На сьогодні джерел радіоактивності ще багато. Це:  і вітровий підйом радіонуклідів із забруднених ними територій; і лісові пожежі у Чорнобильській зоні відчуження; і космічне випромінювання; і природний фон, який створюють радіонукліди земної кори; і виробничі відходи діючих АЕС; і відходи від спалювання кам’яного вугілля на ТЕЦ тощо.

Але лише у випадку техногенних аварій на радіаційно-небезпечних об’єктах як на території України так і за її межами, можливе значне підвищення радіоактивності у природному середовищі.

Контрольний рівень природного гамма-фону складає 25 мкР/год.

У таблиці, приведеній нижче, надано середні за серпень-вересень, а також максимальні за вересень значення гамма-випромінювання, які зафіксовані метеостанціями на території Черкаської області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині переважатиме суха й сонячна погода.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x