НовиниЧеркащинаУ Золотоноші прибрали з аукціону фірму, яка вказала дешевшу...

У Золотоноші прибрали з аукціону фірму, яка вказала дешевшу ціну

-

- Advertisment -

Тендерний комітет золотоніської мерії дискваліфікував підприємство, яке під час аукціону на благоустрій Золотоноші заявило нижчу ціну. Підприємство готове було займатися благоустроєм на майже 250 тис. грн дешевше. Результати мільйонного тендеру оприлюднені на порталі «Прозоро»

Золотоніська міська влада оголосила тендер на визначення компанії, яка мала б займатися цього року благоустроєм громади. Переможець мав би прибирати вулиці і тротуари, прибирати площі і парки очищати проїжджу частину тощо. Стартова ціна лоту – 4 млн 603 тис. грн.

Участь у закупівлі вирішили взяти дві компанії. Одна із Золотоноші, інша – із Черкас. Золотоніська ПП «ГРІН ТАУН» вказала суму 4 млн 601 тис. грн. Економія для бюджету міста – 2 тис. грн. Черкаське ТОВ «Свій лад» готове було проводити благоустрій Золотоноші за 4 млн 373 тис. грн. Економія в такому б випадку склала майже -227 тис. грн.

ПП «ГРІН ТАУН» належить Олені Козловій. Компанії з орбіти родини Козлових останні кілька років постійно виграють тендери на благоустрій території Золотоноші. Вони є улюбленцями місцевої влади і фактично монополістом в питаннях благоустрою, очищення доріг і тротуарів, обрізці дерев тощо. Примітно, але компанія «Грін таун» не має власної техніки. Всю техніку вони орендують у золотоніського водоканалу.

ТОВ «Свій лад» підприємство із Черкас. У 2014-2017 роках фірма прибирала черкаські вулиці. Компанія належить Олександру Цибульському. Його повязують із черкаським бізнесменом Андрієм Бортником.

Тендерний комітет в Золотоноші дискваліфікував ТОВ «Свій лад», яке вказало дешевшу пропозицію. Мотивація, мовляв черкаська фірма не вказала кількість кваліфікованих працівників, які прибиратимуть вулиці, не надала низку довідок (або дала в довільній формі) про виробничу базу і наявність техніки тощо.

Як стало відомо сайту vikka.ua, власники дискваліфікованої компанії мають намір подати скаргу до Антимонопольного комітету. У цій ситуації можливі три сценарії. Антимонопольний стане на захист чиновників Золотоноші і визнає результати тендеру. Або ж буде визнано дискваліфікацію незаконною. Таким чином Золотоношу прибиратиме «Свій лад». Або ж Антимонопольний комітет скасує тендер і буде оголошена нова закупівля.

Читайте також

Золотоніська місцева газета «Златокрай» розповідатиме про здобутки місцевої влади в Золотоноші за 465 тис грн на рік. Нині пропозиції «Златокраю» розглядаються.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x