додому Новини Черкащина У Золотоноші готуються до традиційного фестивалю чорнобривців

У Золотоноші готуються до традиційного фестивалю чорнобривців

0

Підготовка до традиційного фестивалю чорнобривців у Золотоноші, який пройде 8 вересня, вже стартувала. Готуються до свята, що стало наймасовішим заходом у місті, не тільки організатори, а і його безпосередні учасники, пише "Златокрай".

Заступник міського голови Світлана Суддя розповіла про святкування VI Всеукраїнського фестивалю чорнобривців, юнацького фестивалю патріотичної пісні, конкурси та святкову програму.

"VI фестиваль чорнобривців відбудеться 8-го вересня. А 7-8 вересня пройде фестиваль патріотичної пісні "Героям слава!" Цьогоріч до нього доєднається Закарпаття, Хмельницький, Білгород-Дністровський, Знам’янка. Заявки на участь вже подали 46 учасників з Київщини та Черкащини. Реєстрація – з 9-ої до 12-ої у п’ятницю, цього ж дня о 15-ій стартує відбірковий тур. Прослуховуватиме виконавців компетентне журі на чолі з народним артистом України Анатолієм Гнатюком", – каже Світлана Суддя.

Святковий суботній день розпочнеться з ходи вишиванок. Традиційно – низка конкурсів, про участь у яких – "На кращий пиріг із фруктовою начинкою" – вже заявили золотоніські господині. Дві смілянські майстрині ужиткового мистецтва теж виявили бажання бути учасниками нашого фестивалю. Обіцяють здивувати золотонісців. Вперше відбудеться майстер-клас юних художників під керівництвом визнаного майстра пензля Валентини Стеблини. Серед конкурсів – на кращу вишиту сорочку, де може бути вишиванка з бабусиної скрині; кращий костюм чорнобривчика; вірш про чорнобривців; кращу ікебану, букет, прикрасу; кращий тематичний малюнок; малюнок на асфальті; конкурс на краще оповідання.

Родзинку свята і несподівані сюрпризи поки що залишають в таємниці.

На святкуванні Дня Незалежності та фестивалю чорнобривців у парку культури і відпочинку працюватиме виїзна торгівля закладів громадського харчування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у День міста черкасці влаштують веселі перегони на креативних тачках.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version