НовиниОсвітаУ Золотоноші дітей з інвалідністю навчають гончарному мистецтву

У Золотоноші дітей з інвалідністю навчають гончарному мистецтву

-

- Advertisment -

Студія гончарного мистецтва «Мальви» допомагає в реабілітації дітей з інвалідністю. Досвід золотоніських колег переймала нещодавно директорка Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ЖАГА Життя» Наталія Воронкіна. Саме з цією метою вона недавно відвідала студію «Мальви» в Золотоноші.

Про це повідомляють на сайті Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

Студія діє на базі відділення денного догляду дітей-інвалідів Золотоніського міського центру соціальної допомоги з 2016 року. Її відкрили за гроші благодійників та міського бюджету. На ремонт і облаштування витратили 400 тис. гривень: придбали гончарне обладнання, виготовили спеціальні меблі. Працівники соціального захисту допомагали методичним наповненням майстерні. З допомогою благодійників придбали автомобіль, яким щодня соцпрацівники привозять дітей з інвалідністю на заняття до центру.

Золотоноша
dspck.gov.ua

Студія працює в двох напрямах: проведення інклюзивних майстер-класів з гончарного мистецтва для дітей, підлітків та їхніх родин і виготовлення керамічної продукції для реалізації. За отримані кошти купують глину і втілюють нові освітні проекти у центрі.

Навчають дітей гончарству майстриня Надія Резніченко і підопічний центру, волонтер Сергій Лебідь. Програму навчання для особливих дітей складають самі, адже потрібних посібників немає.

Золотоноша
dspck.gov.ua

Директорка Золотоніського Центру надання соціальних послуг виконкому Золотоніської міської ради Людмила Неліна переконана: «Гончарство – важлива складова реабілітації та терапії дітей. Гончарні круги є електричні й механічні, тому під час заняття розвивається моторика рук і ніг. Творчий процес допомагає психологічній рівновазі. Я впевнена, що хтось вийде з цієї майстерні справжнім митцем, роботами якого будуть пишатися».

Золотоноша
dspck.gov.ua

Підопічний Дмитро Коваленко навчається у гончарній майстерні 6 років. «Мені подобається малювати і ліпити з глини. Одну зі своїх робіт – відтиск золотоніського Успенського собору – я зробив спеціальною технікою видряпування».

За словами директора черкаського департаменту соціальної політики Євгенія Данченка, аналогічну практику потрібно ввести і в Черкасах: у Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Жага життя».

Як повідомляла vikka.ua, Черкаський центр комплексної реабілітації людей з інвалідністю «Жага життя» відчинив двері відвідувачам.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x