Online TV
НовиниЗдоров'яУ жительки Черкас - підозра на ботулізм. Як не...

У жительки Черкас – підозра на ботулізм. Як не захворіти

Від Черкаської міської інфекційної лікарні стало відомо про випадок підозри на харчовий ботулізм у жительки м. Черкаси. Інформує ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За попередніми даними, жінка 23 червня вживала в’ялену рибу (тарань) з ікрою, приготовану в домашніх умовах. Уже через кілька годин з’явилися симптоми:

– сильний біль у животі
– нудота, багаторазова блювота, діарея
– сухість у роті, слабкість, оніміння кінцівок
– порушення зору
Наразі пацієнтці надається симптоматичне лікування.
Нагадуємо:

Ботулізм — одне з найнебезпечніших харчових отруєнь, яке спричиняє токсин бактерії Clostridium botulinum. Його неможливо виявити за зовнішнім виглядом чи смаком продукту. Часто джерелом інфекції стають домашні консерви, в’ялена риба, ковбаси, паштети, солоні продукти.

Як запобігти ботулізму?

  • Уникайте вживання в’яленої, солоної чи консервованої продукції домашнього приготування
  • Не купуйте такі продукти на стихійних ринках або «з рук»
  • Вживайте лише сертифіковану продукцію, виготовлену з дотриманням санітарних вимог
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Було 33 роки: перестало битися серце працівника швидкої допомоги у Черкасах

На 33 році життя перестало битися серце працівника черкаської станції «швидкої допомоги» Івана Сливи. Про це повідомили на сторінці...

У Смілі відзначили чемпіона України з мотоциклетного спорту з хард ендуро

Подяку Смілянської міської ради мер Сміли Сергій Ананко вручив Івану Плюті — чемпіону України з мотоциклетного спорту. Повідомив міський...

Цікаве:

Що покриває автоцивілка, а коли потрібне особисте медичне страхування водія

Розуміння відмінностей між автоцивілкою (поліс ОСЦПВ) та медичним страхуванням...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x