НовиниКриміналУ жовтні на Черкащині СБУ викрила 7 навідників (ВІДЕО)

У жовтні на Черкащині СБУ викрила 7 навідників (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Семеро черкащан-навідників викрила СБУ упродовж жовтня. Затримані робили відео, фото «прильотів» та ділилися ними на загал у соціальних мережах. Цим допомагали ворогу.

Один з затриманих пояснює: не хотів працювати на окупантів, а поділився забороненим контентом з  друзями.

«Услышал взрывы, позднее увидел клубы дыма, который снял на свой телефон и распостранил через мессенджер у вайбере своим друзьям шестерым, с которыми я вместе работаю», – розповідає він.

Інша черкащанка знімала на відео спалахи вогню. Зазначає: лише потім дізналася, що це були вибухи прильотів. Проте вирішила, що відео мають побачити всі.

«Я знімала це на відео і виклала в телеграм-боті новин Черкас», – зазначила затримана.

Вночі відео «розлетілося» мережею і з’явилось в різних пабліках. Як наслідок, стало доступним ворожим пропагандистам. СБУ в свою чергу провела роз’яснювальні роботи з винуватцями.

Навідники визнають провину: «Розуміючи це, зараз свою помилку, що я міг дати координати вибуху російським окупантам. Мені дуже сильно прикро, що я так зробив. Я більше так робити не буду»

СБУ наголошує: такі дії можуть каратися законом. Нещодавно засудили жінку, яку ще в березні затримали слідчі. Вона фотографувала оборонні об’єкти, робила опис та через месенжер передавала їх ворогу умисно. За це, ймовірно, проведе до 10 років за гратами.

Речниця УСБУ в Черкаські області Катерина Дрога наголошує: «Вчергове нагадуємо про заборону проведення зйомки, фотофіксації та оприлюднення наслідків влучань ворожих ракет, адже саме такі дії можуть кваліфікуватися як коригування вогню та сприяння країні-агресору, що є злочином і карається законом».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x