НовиниЧеркащинаУ "заручниках" ломбарду: черкащанка не змогла повернути викрадений телефон...

У "заручниках" ломбарду: черкащанка не змогла повернути викрадений телефон навіть з поліцією

-

- Advertisment -

Черкащанка Ірина Слюсаренко знайшла свій викрадений мобільний в одному з місцевих ломбардів. Але після її звернення до поліції ситуація пішла за неочікуваним для жінки сценарієм. Правоохоронці нічого не змогли вдіяти і не повернули телефон власниці. Своїм обуренням жінка поділилася у соціальній мережі. Тисячі людей підтримали її історію. Виявилося, що вона не одна зіткнулася з подібною бідою. Подробиці ситуації дізнавався сайт vikka.ua.

"Викликали поліцію, все за протоколом і на цьому робота наших правоохоронних органів закінчилась. Слідчий коротко пояснив, що ніхто телефон шукати не буде і у нього є важливіші справи", – написала черкащанка.

Жінка розпочала власне розслідування і знайшла свій телефон в одному з черкаських ломбардів поблизу ринку на вулиці Новопречистенській (колишня Сєдова).

"Стоїть мій телефон на продаж. Мені аж дух перехопило від радості: тільки виплатила за нього кредит. Викликала поліцію. Хлопці пояснили, що не мають таких повноважень. Порадили їхати до слідчого. Беру документи на телефон і їду, забігаю в кабінет до слідчого. Його відповідь убила. Сказав, що нічим не може допомогти і щоб зверталися до патрульної поліції", – повідомила Ірина Слюсаренко.

Вона знову викликала патрульних до ломбарду, але там телефон до рук не дали.

mvdlnr.ru

"Перевірили документи і з’ясували, що це все ж таки мій телефон. Після цього викликали слідчо-оперативну групу. Під чесне слово домовилися з ломбардом, що телефон нікуди не продадуть", –  розповіла потерпіла.

Ірина Слюсаренко пояснила, що після її звернень по справі призначили нового слідчого.

"Вона пообіцяла, що телефон заберуть, злодія знайдуть. Почалися мої щоденні дзвінки до слідчого і відмови з її боку. Через два тижні вона мені повідомила, що телефон продали наступного дня. А що далі вона мені пояснювала, я не розуміла, тому що від злості і безпорадності нічого не могла зробити. В голові не укладалося, як могли продати крадений телефон, що був у розшуку. В ломбарді дуже багато крадених речей, вони домовляються з поліцією, і не бояться ніяких законів", – написала постраждала.

Дописувачі соцмережі активно відреагували на пост черкащанки, який за лічені дні зібрав майже дві тисячі передруків. Дехто порадив у таких випадках давати хабара слідчим, а дехто поділився схожою історією.

"Викрали інструмент із автомобіля. Все за тією ж схемою: поліція, протокол, слідчий, нічого не шукаємо. За тиждень знайшли весь інструмент у тому ж ломбарді на Сєдова. Викликали поліцію, і все знову так само: в руки не дали, а через годину все пропало і за словами консультантів взагалі такого не було", – написала черкащанка Олеся Ніколаєнко.

"Також проходили: викрали електроінструмент, знайшли, забрати не змогли. Але за невелику нагороду працівники ломбарду запропонували інформацію про того, хто здав", – повідомляє Максим Кохась.

Декому з черкащан пощастило і саме завдяки працівникам ломбарду вдалося повернути вкрадену річ.

"У моєї доньки вкрали телефон із дитячої коляски поблизу залізничного вокзалу. Ніхто не звертався у поліцію. Сама пішла по ломбардах у цьому районі і попросила повідомити,якщо принесуть її телефон. Через 6 годин телефон знайшли завдяки працівнику ломбарду. Викликали поліцію і злодія затримали. Нам про це повідомили і ми забрали телефон", – поділилася історією Оксана Бондар.

Кілька чоловіків запропонували у таких випадках просто забирати свій телефон з ломбарду і йти.

Однак, якби Ірина Слюсаренко самовільно забрала телефон з ломбарду, це б розцінювалося як крадіжка. Навіть якщо у неї є документи на цю річ. Про це в коментарі сайту vikka.ua повідомив речник ГУНП в Черкаській області Дмитро Грищенко.

"Ломбард не викрадав цю річ, а придбав її у законний спосіб. Телефон туди принесла людина, яка представилася власником телефону. Річ можуть вилучити і в процесі слідства тоді, можливо, буде доведено, що вона була викрадена. А якби жінка вкрала телефон з ломбарду, як їй радили, то було б вже два кримінальні провадження", – пояснив він.

Також Дмитро Грищенко зазначив, що для того, щоб слідчий міг вилучити телефон у нього має бути дозвіл на обшук. Слідчі можуть потрапити до приміщення тільки за рішенням суду чи у разі, якщо власник організації дає тимчасовий доступ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліція знайшла  автівку, яка спричинила на Смілянщині смертельну ДТП.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x