НовиниЧеркащинаУ закладах торгівлі на Черкащині найчастіше порушують протиепідемічні заходи

У закладах торгівлі на Черкащині найчастіше порушують протиепідемічні заходи

-

- Advertisment -

Держпродспоживслужба Черкащини з 17 по 23 жовтня провела 271 перевірку суб’єктів господарювання та соціально важливих об’єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів в умовах адаптивного карантину в області.

Порушення санітарного законодавства встановленні на кожному четвертому. Відтак складено 21 протокол про адміністративні порушення у сфері санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направлено 78 приписів та пропозицій щодо усунення виявлених порушень. На адресу органів влади направлено 62 інформації. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Традиційно перевіряли освітні та дошкільні заклади, недотримання вимог виявлено лише у поодиноких випадках.

Лідирують серед перевірених об’єктів, де протиепідемічні заходи виконуються не в повному обсязі, заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі. Тут фахівці виявили порушення дезінфекційного, маскового режиму, недотримання вимог щодо температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та ін.

У містах Канів та Сміла, а також у Смілянському районі, які віднесено до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, наразі посилено контроль за дотриманням карантинних норм. Тут запроваджено відповідні карантинні обмеження стосовно припинення навчального процесу у закладах освіти, заборони функціонування торгівельно-розважальних центрів, спортивних закладів, об’єктів громадського харчування.

За період з 19 по 22 жовтня поточного року Держпродспоживслужбою проведено 38 перевірок. У 22 закладах продовольчої торгівлі зафіксовано порушення маскового режиму, відсутність маркування для дотримання дистанції між відвідувачами, працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.

В результаті на адресу суб’єктів господарювання направлено 20 пропозицій щодо усунення виявлених порушень, складено 3 протоколи про адмінправопорушення, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направлено 13 інформацій.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині побільшало «червоних» зон.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x