НовиниУ "Ювілейному" стартував соціальний проект "Майстерня вуличних меблів" (ФОТО)

У "Ювілейному" стартував соціальний проект "Майстерня вуличних меблів" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Активна молодь взялась безкоштовно облаштовувати місто екологічними лавочка, стільцями і столиками.  Все це з метою підвищення рівня соціальної відповідальності черкасців й  створити "громадський простір". Де кожен може  власноруч зробити щось корисне для себе, оточуючих та рідного міста.
 
"Ми хочемо зібрати людей, які хотіли б зробити щось корисне для міста,  класне,  прикольне і важливе. У  Черкасах є багато необжитої  території  А от якби там поставити декілька лавочок й  столик, то там би вже сиділи люди, спілкувалися і відпочивали," – каже ініціатор проекту Іван Подолян.
 
У парку, поряд із літнім кінотеатром, відбулось перша зустріч волонтерів "Майстерні вуличних меблів". Чоловіки, жінки і , навіть, дітвора взяли інструменти і почали творити. Матеріали для роботи (піддони) допоміг знайти та привезти директор КП "Дирекція парків" Микола Бондаренко.
 
"Класно, що парки оживають. В них з’являється маса нових проектів, цікавих активних зон, місць відпочинку, де будь-який відвідувач парку може зайнятись чимось цікавим чи просто відпочити. Це те, чого я прагну: наповнити парки подіями і людьми," – зауважив керівник КП.
 
Все, що виготовили протягом кільком годин  автори могли забрати додому чи ж залишити у парку, для загального користування. Відтак, створити ще одне затишне місце для відпочинку.
 
"Таким чином підвищується "соціальний капітал". Тобто,  місто просто оживає. Люди не бояться виходити на вулицю і відчувають свою відповідальність. Бо коли ти цю лавку зробив сам, і поставив у себе у дворі, то ти за неї відповідаєш  і відчуваєш, що це місто дійсно твоє," – розповідає – співорганізатор "Майстерні вуличних меблів" Даша Мирошніченко.
 
У планах активістів зробити  зустрічі "Майстерні вуличних меблів" регулярними і взятись за масштабні проекти облаштування Черкас.
 
 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x