НовиниЧеркасиУ художньому музеї відкрито виставку "Світовідчуття"

У художньому музеї відкрито виставку “Світовідчуття”

-

- Advertisment -
У Черкаському художньому музеї відбулось відкриття персональної виставки Андрія Кулагіна «Світовідчуття». Про це повідомляють у Черкаському художньому музеї.
Андрій Павлович Кулагін – постсучасний художник, відомий не лише в Україні, але й за її межами.
Народився художник в Казахстані в 1961 році, в сім’ї офіцера. Закінчив графічний факультет Семипалатинського державного педагогічного інституту. За студентських років брав участь в обласних, республіканських та всесоюзних виставках. Понад 20 років Андрій Кулагін живе і творить в Україні. Він живописець і графік, працює в жанрах пейзажу, натюрморту, портрету, історичної картини. Під керівництвом Андрія Кулагіна відбулася реставрація пам’ятки архітектури 1702 р., костелу в м. Тальне Черкаської області, художні розписи офісів та громадських будівель.
Андрій Кулагін – перший український художник, який мав персональну виставку у Парижі, у центрі сучасного мистецтва Жоржа Помпіду. Також він відомий як автор портрета Папи Іоанна Павла II. Папа обрав портрет пензля Андрія Кулагіна в якості офіційного, адже, на його погляд, художнику вдалося передати саме той образ, як він бачить себе сам. Портрет знаходиться в галереї Ватиканської бібліотеки, поряд з портретами інших понтифіків, створених Рафаелем, Тіціаном, Брюлловим. Андрій Кулагін отримав золоту медаль Ватикану за внесок у розвиток світового мистецтва. Він провів більше сотні персональних виставок в Україні, Польщі, Чехії, Франції, Італії. Нині картини художника – у приватних колекціях та галереях Австрії, Австралії, Великобританії, Німеччини, Італії, Лівії, Нідерландів, Польщі, США, Словаччини, Франції та України.
З 2014 року по сьогоднішні Андрій Кулагін керує народною студією живопису «Гармонія» при Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського. Також художник реалізував волонтерський гуманітарний проєкт «Ніхто крім нас» (2016), є засновником Міжнародного онлайн-університету образотворчого мистецтва. Більше ніж тридцять тисяч студентів із різних країн світу взяли участь у цій освітній програмі.
І нині, в умовах війни в Україні митець допомагає людям, які втратили домівки, через благодійні проєкти, бере участь у виставках, наприклад, нещодавно в галереї на території Софії Київської – «Повертайся живим».
Нині черкасці і гості нашого міста мають можливість відвідати виставку Андрія Кулагіна, яка діє з 8 вересня до 2 жовтня включно.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x