НовиниУ Холодному Яру збереглися 40 км оборонних валів, збудованих...

У Холодному Яру збереглися 40 км оборонних валів, збудованих ще до н.е. (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Гендиректор Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" Василь Полтавець переконаний, що Холодний Яр буде Національним природним парком.

Він розповів УНН про унікальні історичні знахідки на території урочища Холодний Яр та перепони у справі створення нового Національного природного парку.

"Це повинен бути не тільки природний парк, а й унікальне історичне місце. В центрі Холодного Яру є скіфське городище – Мотронинське. Сорок кілометрів оборонних валів, які будувалися у IV-V століттях до н.е. Є неймовірно цікаві курганні могильники, які досліджували ще до жовтневого перевороту всесвітньовідомі археологи. Ми знаємо, що в Холодному Яру є пам’ятка природи — тисячолітній дуб. Сподіваюся, нам вдасться переконати і місцеве населення, і структури, які є власниками лісових масивів, і ми зробимо святу справу для наших діток", – зазначив Полтавець.

Він також розповів про історію Чигиринської фортеці і так званого бастіону Дорошенка. Зокрема про те, що бастіон побудували з каменю — пісковику, який брали тут же на Замковій горі.

Нагадаємо, на Черкащині у Чигирині на Замковій горі, 25 квітня відбулося щорічне вшанування отаманів Холодноярської республіки. Панахиду провів Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

На церемонії вшанування були присутні бійці батальйону "Азов", представники самооборони Надвірнянського району Івано-Франківської області, а також представники західних регіонів козацьких організацій. Загалом у церемонії вшанування взяло участь понад кілька тисяч військових та цивільних.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець виборов перемогу на Кубку світу з кікбоксингу WAKO

Іван Ткаченко, вихованець спортивної школи “Вулкан” та заслужений майстер спорту України, став переможцем на світових змаганнях з кікбоксингу WAKO,...

На Черкащині лісівники відкрили безкоштовне місце для відпочинку

Як відпочити на природі з комфортом для себе і без шкоди для лісу? Як приготувати справжні лісові страви і...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x