НовиниЧеркащинаУ Холодному Яру майбутні трактористи ліпили хліб і слухали...

У Холодному Яру майбутні трактористи ліпили хліб і слухали казки (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

50 майбутніх трактористів завітали до Холодного Яру. З початку великої війни сюди приїжджають люди зі сходу та інших міст, щоб розвантажитися. Нині на реабілітацію в Холодний Яр прибули студенти з Бахмуту, які проходять практику в Лисянці. Інформує власкор ВІККА.

Почали із традиційної справи – ліплення хліба. Працюють за особливою давньою технологією.


АРТУР ЖУКОВСЬКИЙ, СПІВОРГАНІЗАТОР РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ:
Ми печемо традиційний автентичний хліб, по суті це як музейний експонат. Цей хліб, який був 500 або навіть 700 років назад.

Зі студентами діляться секретами ліплення.

АРТУР ЖУКОВСЬКИЙ, СПІВОРГАНІЗАТОР РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ:
Ви отако берете, дивіться, потягнули трошки і склали, потягнули і склали, потягнули і склали і так декілька разів зробили і таким чином, дивіться, що виходить. Вона стало ще більш таке, ще більш тянущеся таке, да. Більш цупке.

Далі студенти беруться до роботи власноруч. Експериментують із формами. Студент Іван виліплює з тіста штангу та гирю. Каже: обрав таку форму не випадково, адже займається пауерліфтингом.

Для декого з хлопців таке заняття не нове.

ОЛЕКСАНДР, СТУДЕНТ:
У мене мама пекар, ну по дому пекар. От, я їй іноді допомагаю, ліплю, печу.


Хліб виліплюють швидко. Далі ставлять хліб у піч на 20 хвилин. А поки хліб випікається, студенти йдуть слухати історії. Для них виступає казкар Сашко Лірник. Казкар розповідає: його розповіді цікаві як дітям, так і дорослим. Добирає історії під кожну аудиторію. Це як і звичні для більшості сюжети, так і казки, почуті та опрацьовані автором.

Сашко Лірник
САШКО ЛІРНИК, КАЗКАР:
Я ніколи не готую якийсь список казок – це завжди імпровізація. У мене такий погляд був. Я бачу, що дорослі вже хлопці, а скоріше всього вони казок не слухали, не чули. Ну ото шо їм читали в дитинстві, тому я такий огляд зробив, пробігся зробив і дитячої казки, там якусь страшну розказав, комедійну і якусь філософську.

Крутий заміс

Організатор заходу каже: такі зустрічі допомагають вимушеним переселенцям адаптуватися та відволіктися від сумних подій.

АРТУР ЖУКОВСЬКИЙ, СПІВОРГАНІЗАТОР РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ:
Таким чином ми трошки даруємо їм позитиву, позитивних емоцій, щоб вони не були повністю погружені тільки в негатив, тільки в ці роздуми про війну. Показуємо, як в нас гарно на Україні, як можна радіти життю.

У Холодному яру радо зустрічають дітей і дорослих з різних куточків країни. На реабілітаційних заходах вже побували люди з Харкова, Краматорська, Попасної, Маріуполя. Ідея влаштовувати такі зустрічі виникла після повномасштабного вторгнення.

АРТУР ЖУКОВСЬКИЙ, СПІВОРГАНІЗАТОР РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ:
Ми почали проводити. Потім доєднуватися все більше й більше людей і за минулий рік ми десь 2,5 тисячі дітей прийняли у нас на цих заходах. Ну і в цьому році вже провели мабуть з 10 заходів.

Тож цього разу додали настрою майбутнім трактористам. На завершення казкар дав юнакам пораду:

САШКО ЛІРНИК, КАЗКАР:
Той в бою перемагає, хто характер справжній має і не той, хто люто злиться, лише той, хто не боїться. Так і зараз наші хоробрі воїни б’ють москалів і нічого не бояться. Слава Україні! Героям Слава.

Дивіться також:

Волонтери з Ванкуверу передали 5 ортопедичних ліжок черкаській лікарні (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x