додому Новини Черкащина У волонтера на Черкащині знайшли арсенал зброї

У волонтера на Черкащині знайшли арсенал зброї

0

Правоохоронці підозрюють волонтера із селища Єрки на Катеринопільщині у незаконному зберіганні зброї. За однією з версій 49-річний чоловік міг привезти її із зони АТО.

23 липня у його будинку відбулися обшуки, пишуть "Вісті Черкащини".

"Наскільки мені відомо, у нього вилучили понад сотню патронів до нарізної зброї, магазини, наган, детонатор та кілька штик-ножів, – каже селищний голова Єрківської ОТГ Леонід Польовий. – Де він це все взяв, поки невідомо. Волонтерством він почав займатися ще 2014-го. Зараз працює водієм на елеваторі".

Волонтер з Ватутіного Євген Підцерковний був під час обшуку. Проте до самого будинку його не впустили.

"Я бачив, як правоохоронці в руках крутили якийсь пістолет, – розповідає Підцерковний. – На мою думку, якби він був бойовим, то голими руками його б не брали. Хапали ,кому не лінь. Ще бачив, що виносили невеликі пакунки та щось довге у мішку. Можливо стволи. На жаль, я стояв за забором, бо не впустили".

Підцерковний припускає, що вилучене волонтер міг назбирати з металошукачем. Той займається пошуками артефактів часів Другої світової війни.

"Можливо нашукав, бо ніби як займається таким хобі, – продовжує чоловік. – Але ж в душу не заглянеш. Був он випадок, коли хлопчина з Ватутіного повернувся з війни й підірвав себе гранатою. Хоча за два дні до цього ми в нього питали, чи бува не привіз чогось забороненого з собою. Але ж ніхто не зізнається".

Конфісковану зброю відправили на експертизу, пояснюють у місцевій поліції. Лише після цього стане зрозумілим її походження. Неофіційно ж кажуть, що частина речей може виявитися металобрухтом.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкські волонтери збирають кошти на допомогу військовим.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version