НовиниЧеркасиУ Ватутіному батьки разом зі школярами прийшли під міськраду...

У Ватутіному батьки разом зі школярами прийшли під міськраду з протестом (Фото)

-

- Advertisment -

У Ватутіному батьки та учні 5-ої школи мітингували проти реорганізації закладу.

За планами чиновників, звідти мають прибрати 10-ий та 11-ий класи. На думку містян, це може призвести до повного закриття установи, пишуть «Вісті Черкащини».

«Керівництво міста нам сказало, що потрібно починати реформу, – каже одна з протестуючих матерів Юлія Земницька. – Запевнили, що інформація про закриття неправдива. Просто хочуть зробити дев’ятирічку. Та чому реформи починають з нашої школи? Ми не проти, але давайте тоді щоб і в інших школах робили реформу. Так буде справедливо. Та нам сказали, що ми нічого не розуміємо. Мотивують тим, що коли не зробити нічого зараз, то нас взагалі закриють і з усіх шкіл зроблять гімназії. Мовляв, будемо їздити у Звенигородку. Та, на мою думку, якщо залишать лише 9 класів, не буде повного фінансування. Школу потихеньку закриють».

Міський голова Олександр Заборовець підозрює, що до мітингу причетні вчителі. Каже, навчальний заклад працюватиме й далі.

«Ніхто школу не збирається закривати. Не розумію, чим викликаний цей бунт. – говорить Заборовець. – Зараз цим займаються спеціалісти. Невдовзі інформацію нададуть на розгляд педагогам та батькам. Хоч закон і не передбачає громадських слухань, я роблю це відкрито. Поговоримо й дійдемо до спільного знаменника. Закон про освіту вступив у дію в березні минулого року. Рік сиділи, а тут надумали. Мабуть, зачепили інтереси деяких педагогів».

Про зміни у школі дізналися не від вчителів, запевняє Земницька. Підозри закралися після численних чуток. Їх підігріла інформація про переведення директора до іншого закладу.

«Вони нам на мітингу озвучували ці свої підозри, – обурюється Юлія. – Особисто я почула про це ще понад місяць тому. Місто маленьке і один одного знаємо. Інформацію втримати в секреті важко. А нещодавно директор нашої школи подав заявку на конкурс щодо переведення в іншу. Не розумію, для чого треба було тримати все у секреті».

Батьки просять почекати й не закривати класи в закладі. Сподіваються на відміну освітньої реформи. До діалогу з владою готові. Водночас, не відкидають варіант організувати об’єднання батьків з інших міст, аби вийти на масштабні протести.

Як повідомляв. сайт vikka ua, Прем’єр-міністр пообіцяв учителям суттєве збільшення зарплат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині нетверезий водій збив мотоцикліста

У селі Софіївка Золотоніського району сталася аварія, в якій зіткнулися автомобіль "ЗАЗ Таврія" і мотоцикл "KAWASAKI". Про це повідомляє...

У Черкасах водій без прав врізався в припарковане авто

У Черкасах водій автомобіля Volkswagen, не маючи права керування транспортними засобами та страховки, в'їхав заднім ходом в припарковане авто...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x