НовиниЧеркащинаУ Тальному створили комунальне підприємство, яке опікуватиметься палацом Шувалова

У Тальному створили комунальне підприємство, яке опікуватиметься палацом Шувалова

-

- Advertisment -

На останній сесії Тальнівської міської ради на Черкащині депутатський корпус ухвалив рішення про створення комунального підприємства «Тальнівський палацово-парковий комплекс Шувалових». Як зазначила начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності ЗМІ Любов Старовойтова, на баланс даного підприємства передадуть частину парку загальнодержавного значення «Тальнівський» та палац Шувалова з метою збереження цих пам’яток, реставрації, відновлення та реконструкції. Розповідає видання “Вісті Черкащини“.

Любов Вікторівна пояснила, що концепція створення і розвитку комунального підприємства вже напрацьована. Дане питання розглядали на 4-х профільних комісіях, а статут підприємства, за словами Старовойтової, направили до антимонопольного комітету, який погодив створення комунального підприємства.

– Комунальне підприємство здійснюватиме обслуговування вищевказаних об’єктів культурної спадщини самостійно та шляхом залучення профільних фахівців; проводитиме науково-дослідну роботу та інші роботи, спрямовані на популяризацію палацово-паркового комплексу, підтримання його у належному стані, здійснюватиме роботи з відновлення, реставрації та реконструкції пам’яток, реалізовуватиме заходи з розвитку туризму на території громади тощо, – пояснила Любов Вікторівна. Також на сесії вона озвучила, що зараз палац Шувалова буде вилучений з балансу відділу культури. Тільки після погодження Мінкульту, куди, власне, наразі готують пакет документів, пам’ятку передадуть у господарське відання новоствореного комунального підприємства.

Як пояснив реставратор Анатолій Ізотов, створення комунального підприємства відкриває все більше нових можливостей для відновлення палацу. Найперше, з’являться юридичні підстави для діяльності. Підприємство зможе надавати різні послуги, реалізовувати товари, а кошти витрачати як на збереження та відновлення об’єкту, так і якусь частину витрачати на його популяризацію. Водночас, як наголосив Анатолій Олександрович, надважливим моментом є те, що палац не зможуть закладати, як і мати справу з кредитними історіями.

– Створення комунального підприємства дасть можливість в юридичній площині укладати договори про співпрацю, залучати фахівців. На мою думку, таку угоду було б добре укласти, наприклад, з Уманським парком, з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка НАН України, з будівельно-економічним коледжем у Тальному та ін., – сказав Анатолій Олександрович.

Також він пояснив, що в рамках концепції та в процесі реалізації Програм, що будуть створені на її базі, процес відновлення пам’яток рухатиметься за певним алгоритмом.

– Кожного разу, коли люди будуть сюди приїжджати, вони будуть бачити зміни на краще, розуміти, що ті кошти, які вони тут залишають, отримуючи послуги і товари, або їхні благодійні внески йдуть на конкретні цілі, – сказав реставратор.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x