НовиниЧеркащинаУ ставок на Черкащині вселили 380 кг молоді риб

У ставок на Черкащині вселили 380 кг молоді риб

-

- Advertisment -

Черкаська область долучається до заходів з відтворення водних біоресурсів у своїх водоймах. Зариблення – важливий процес для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водоймах. В період з 4 по 18 травня відбулося зариблення став в с. Верещаки Лисянського району. Площа даної водойми складає 31,8 га. Про це інформує прес-служба господарства.

У водойму вселили 280 кг товстолоба (1867 екз.) та 100 кг коропа (667 екз.).

"Слід зазначити, що випуск молоді рослиноїдних видів риби у водні об’єкти направлений на підтримку водних екосистем загалом. Сподіваємось, що подібний захід буде не поодиноким випадком, а стане хорошою традицією. І спільними зусиллями ми зможемо відновити рибні запаси", – заявили в Управлінні Держрибагентства в Черкаській області.

Відомство звертається до громадян з проханням повідомляти про виявлені порушення на "гарячу" лінію: 0472-310-276.

Довідкова інформація:

Для створення сприятливих умов любительського рибальства та надання відповідних послуг рибалкам-любителям можуть бути створені в установленому законодавством порядку культурні рибні господарства (КРГ). Дані господарства діють на ізольованих водоймах місцевого значення або ділянках таких водойм. Створюються такі господарства за погодженням з органами рибоохорони. Розпорядження цими водоймами здійснюється відповідально до ст.8 Водного кодексу. Режим любительського рибальства, а також розмір плати за лов риби в КРГ встановлюється користувачами цих господарств. Даними особами можуть бути фізичні або юридичні особи всіх форм власності (відповідно до Правил рибальства).

Як повідомляв сайт vikka.ua, кам'янчани перетворюють Тясминський каньйон на туристичну "родзинку".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x