НовиниЧеркащинаУ Сосновому бору урочисто відкрили оновлений оглядовий майданчик (ФОТО)

У Сосновому бору урочисто відкрили оновлений оглядовий майданчик (ФОТО)

-

- Advertisment -

12 вересня у черкаському парку "Сосновий бір" урочисто відкрили оновлений оглядовий майданчик, над проектом якого працювали ще з минулого року. Робота має оригінальну концепцію і обійшлася у майже 1,4 млн гривень, передає кореспондент vikka.ua.

Оскільки Черкаси стоять на Дніпрі, то й майданчик зробили "повітряним". Автор проекту, скульптор Роман Турецький розповідає, що накриття зробили у вигляді вітрил, на них нанесли зображення вишиванки з двома орнаментами: берегиня й коловрат. Територію облаштували тротуарною плиткою.

"Зважаючи на майданчики у світі, спостерігаємо, що вони не робляться з накриттям. На оглядовому майданчику ти повинен бачити горизонт, небо, – каже скульптор. – Сподіваюсь, що ми покращили цей краєвид, а не зіпсували його".

Проект втілений у стилі модерн. У такому напрямі розвиватимуть парк і надалі.

"Умовно ми обрали три матеріали для майданчика: бетон, метал, що не ржавіє, і скло. Для лавочок використовували деревину: акацію й дуб. Наступна ідея – реконструкція мосту Кохання", – розповідає керівник КП "Дирекція парків" Володимир Стойко.

Депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький зазначає, що також уже йде підготовка до встановлення "Колеса огляду".

"До цього оглядового майданчика ми йшли три роки. В ході послідовної роботи, першою з’явилась альтанка. Друге – це звірі, які зараз знаходяться вздовж відремонтованих струмків. І нарешті сьогодні ми бачимо цю красу – оглядовий майданчик. Наступним будемо встановлювати "Колесо огляду". Для нього вже готується місце", – каже Олександр Радуцький.

Очікується, що на оновленому майданчику, в "зоні кохання" відбуватиметься виїзна церемонія розпису весільних пар і молодята традиційно залишатимуть замочки на "Дерево кохання".

Як повідомляв сайт vikka.ua, насадження у черкаських парках обробили від шкідників.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x