додому Новини Черкащина У смілянській лікарні запрацював черговий скринінговий центр "Здоров’я жінки" (ФОТО)

У смілянській лікарні запрацював черговий скринінговий центр "Здоров’я жінки" (ФОТО)

0

На Черкащині запрацював черговий скринінговий центр "Здоров’я жінки". Його відкрили у Смілі на базі міської лікарні ім. Т. Г. Шевченка, повідомляє прес-служба ОДА.

Цей проект зініціювала Черкаська ОДА спільно з Черкаським обласним онкологічним диспансером. Щороку в області обстежують 300 тис. жінок, із них – у 4,5 тис. виявляють рак. Часто на пізніх стадіях.

"Спільно із фахівцями ми визначаємо пріоритети для галузі охорони здоров’я, – наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Оскільки наше завдання – системно вирішувати ту чи іншу проблему. Саме тому ми розпочали цей проект – створення всіх потрібних умов для профілактики онкологічних хвороб у жінок. Скринінгові центри – це охоплення більшої кількості жінок і виявлення онко на ранніх стадіях, якісна діагностика максимально близько до дому. Тобто більші шанси на одужання та життя".

Усі скринінгові центри інформатизовані. Дані кожної пацієнтки заносять в електронну картку. База зберігається в обласному онкодиспансері. З його фахівцями працівники скринінгових центрів можуть консультуватися онлайн.

"Нашим проектом передбачено відкриття п’яти скринінгових центрів, – зауважив очільник області. – Чотири з них уже працюють: у Черкаському обласному онкологічному диспансері, у центральних районних лікарнях у Звенигородці й Умані, Смілянській міській лікарні ім. Т. Г. Шевченка. На черзі – Золотоноша. Важливо, що в таких центрах обстежують жінок не лише з тих районів, де вони розташовані, а й із прилеглих".

Проект реалізовано коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів. Зокрема, на закупівлю обладнання спрямували майже 19 млн грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у селі на Шполянщині діти та медики майже рік обходяться без водопостачання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version