НовиниКриміналУ Шполі та Черкасах викрили проросійських інтернет-агітаторів 

У Шполі та Черкасах викрили проросійських інтернет-агітаторів 

-

- Advertisment -

На Черкащині СБУ викрила ще двох агітаторів, які вихваляли рашистів та ширили російську пропаганду. Йдеться про чоловіка з Черкас та мешканку Шполи. Обоє розповсюджували заклики до підтримки загарбників та виправдовували їхні воєнні злочини. Повідомляє Обласне управління СБУ.

Фігуранти діяли через заборонені соцмережі. Вони виправдовували удари російської армії і підтримували так звану «демілітаризацію та денацифікацію».

За даними контррозвідки СБУ, черговим пропагандистом виявився мешканець Черкас. У соцмережі «Вконтакте» він поширював посилання на російські пропагандистські матеріали. Встановлено, що його коло спілкування у соцмережі – громадяни рф. В особистих листуваннях він підтримував злочинні дії  росії на території України, ділився аналітикою щодо ракетних обстрілів критичної та цивільної інфраструктури нашої держави. Також чоловік виправдовував повітряні удари російських військових по українським містам, натомість стверджував, що відео та фото руйнувань, поранених і загиблих мирних жителів – це постановочні кадри. Зловмисник неодноразово висловлював підтримку риторики пропагандистських каналів рф щодо необхідності так званої «демілітаризації та денацифікації» України.

Іншою прокремлівською агітаторкою виявилась мешканка міста Шпола. Вона поширювала деструктивний контент в «Однокласниках». У дописах та репостах жінка героїзувала вчинки окупантів та співчувала втратам російських військ. Фото з ворожою символікою та інформатеріали вона репостила з пропагандистських ресурсів рф.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами розповсюдження ворожої пропаганди.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозри за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт стосовно пропагандистки вже направлено до суду.

Читайте також:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Степан
Степан
1 рік тому

Панаєхало, в свій час, Канап, це спадкова хвороба, ніякими т методами окрім одного, не лікується.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x