додому Новини Черкащина У Шполі проблема із перевізником: влада хоче створити транспортне КП

У Шполі проблема із перевізником: влада хоче створити транспортне КП

0

У Шполянській громаді проблеми із перевізником. Кількість маршрутів зменшилася. Перевізник – а він один на всю громаду – говорить, що возити не рентабельно. Влада хоче створити власне комунальне підприємство.

Як інформує «Суспільне», Віктор Сушко, керівник єдиного транспортного підприємства в Шполянській громаді, зазначає, що запускати більше автобусів йому не вигідно

«Із початком війни закрилося чимало промислових підприємств. Тому зменшився пасажиропотік. Більше половина пасажирів, це пільговики. Не вигідно запускати нові маршрути між Шполою та селами», – говорить Віктор Сушко.

Більше того, були вилучені декілька автобусів для потреб ЗСУ.

Міська влада Шполи вирішила оголосити кілька конкурсів на транспортні маршрути. Проте ніхто не виявив бажання взяти в них участь. При неформальному спілкуванні перевізники говорять, що возити стало нерентабельно.

«У зв’язку з цим, моїм розпорядженням було створено робочу групу з питань можливості створення на базі Шполянської міської ОТГ комунального підприємства по наданню послуг пасажирських перевезень в межах громади. Дана робоча група вивчить механізм утворення, а також проаналізує фінансову можливість функціонування такого комунального підприємства. Перші напрацювання та проєкти будуть винесені до розгляду депутатів на найближчих сесіях міської ради», – розповів на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Шполянського громади Сергій Кравченко.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • На Черкащині триває запис добровольців до лав штурмових бригад Гвардії наступу. Обирати можна ту, яка найбільше мотивуватиме. Анкети приймають онлайн через сайт storm.mvs.gov.ua або ж у ЦНАПах області.
  • Під час обшуку у домі черкащанина поліція знайшла боєприпаси. Обшук відбувався у рамках провадження за фактом привласнення грошей із банківської системи.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version