додому Новини Черкащина У школі не вчать думати: черкаські учні розповіли, чому стали "хоумскулерами" (ВІДЕО)

У школі не вчать думати: черкаські учні розповіли, чому стали "хоумскулерами" (ВІДЕО)

0

Дві черкаські родини відмовилися від шкільного навчання для своїх дітей. Тепер вони здобуватимуть освіту вдома. Батьки "хоумcкулерів" запевняють, вдома дитина отримає більше знань, аніж у звичайній школі. Переконують, їхні діти не прогулюють уроки та не переймаються за невиконані завдання. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

14-річний Денис школу не відвідує вже два роки. Альтернативне домашнє навчання хлопчику обрали його батьки. Тепер мама допомагає синові опановувати шкільну програму. Вона переконана, що думати в школі не вчать. На учнях постійно ставлять експерименти, через це падає рівень знань.

Шкільну програму 4 класу опановує також вдома Кіра Ткаченко. До навчального закладу вирішила більше не ходити, тому що вчителі не можуть проконтролювати рівень знань усіх учнів, завантажуючи дітей непотрібним матеріалом.

У Черкасах домашніх школярів поки що лише двоє. У вільний від навчання час вони відвідують гуртки і спортивні секції. Це дає можливість соціалізуватись у колі однолітків, переконують батьки.

Черкаські освітяни переконують, що дитині краще відвідувати школу. Начальник управління освіти та науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський запевняє, що так дитина отримує навики поводження в суспільстві.

Психолог Любов Жеребньова підтверджує думку, що для успіху дитини набагато важливішим є наявність емоційного інтелекту або соціального інтелекту на противагу розумовим здібностям.

У країні дедалі більше батьків обирають для своїх дітей домашнє навчання. Такі учні складають іспити після 9 та 11 класів, щоправда їхні знання мають право атестувати лише у двох школах: у Харкові та Києві.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці активніше взялися за "ополячення".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version