НовиниЧеркащинаУ школи Черкащини для першачків закупили телевізори

У школи Черкащини для першачків закупили телевізори

-

- Advertisment -

Вже у вересні, з початку нового навчального року першачки шкіл Черкаського району прийдуть у класи з новими телевізорами. Днями їх отримали дванадцять шкіл Черкаського району. Планують встановити у кабінетах перших класів, які будуть навчатися по програмі Нової української школи. Про це пишуть "Черкащани Live".

Телевізори та іншу техніку для шкіл закупили за рахунок коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток району за підтримки народного депутата від 197 виборчого округу Владислава Голуба.

Згідно проектів, по одному телевізору придбали у школи: Байбузівську, Будищенську, Геронимівську, Кумейківську, Мошнівську, Руськополянську ЗОШ № 2, Свидівоцьку, Софіївську, Тубільцівську, Шелепуську, Яснозірську. Та три телевізори для трьох перших класів – у Руськополянську ЗОШ № 1.

"Ці школи вже отримали телевізори, тому з навчального року вже можна буде по ним працювати. Також завершують процес встановлення вікон у класах, де планувалась заміна", − розповіла начальник відділу освіти Черкаської райдержадміністрації Людмила Григорчук.

Очільниця райвідділу освіти зазначає, що окрім організації навчального процесу чимало уваги треба приділяти і комфорту дітей у школах, бо фонд шкіл застарілий, є й такі навчальні заклади, яким понад 100 років.

Мошнівська школа вже другий рік поспіль буде впроваджувати навчальну програму "Інтелект", по якій працюють перші та другі класи.

"Це експериментальна програма, яка затверджена Міністерством освіти, вона співзвучна з Новою українською школою, дітям дуже цікава",- пояснює Людмила Григорчук.

Тубільцівська та Яснозірські ЗОШ спеціалізуються на профільному навчанні автосправи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, школяр із Черкас виграв десять тисяч гривень у "битві" за рідне місто.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Золотоноші намагався перейти кордон в жіночому одязі і за паспортом сестри

44-річний житель Золотоноші, переодягнувшись у жіночий одяг, намагався перетнути державний кордон із Румунією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба...

На Черкащині попереджають про пожежну небезпеку

Синоптики попереджають, що в Черкаській області очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x