додому Новини Черкаси У школі Черкас виготовляють медичне обладнання для потреб ЗСУ (ВІДЕО)

У школі Черкас виготовляють медичне обладнання для потреб ЗСУ (ВІДЕО)

0

Це кровоспинні турнікети. Нині вони на вагу золота. В Україні їх виробляють лише на одному підприємстві. Та немає нічого неможливого, доводять черкаські волонтери. Виробництво таких вкрай потрібних турнікетів налагодили в одній з черкаських шкіл.

Це спільна робота усього колективу. Радилися з фахівцями, не зважали на перші невдачі. Закупляти матеріали допомагають волонтери, підприємці, віддають магазини. Відправляють пошите в тероборону, Нацкорпусу, прикордонникам і на передову.

Борис Ховряк, вчитель:

“Це дуже складна операція яка рятує життя. Вона не прощає помилок. Їх придбати сьогодні просто не можливо. Ми вирішили їх робити бо вони рятують життя і в цьому є потреба. Проконсультувалися з виробниками Січі,, з медиками, які працюють на передовій і розробити свій власний. Схожий він і на НАТівський зразок і на Софт, який розробляють в Сполучених Штатах”.

Спочатку за зміну вдаввлося зробити не більше 10 турнікетів. Нині протягом зміни уже виготовляють більше сотні. Над виробництвом працює весь педагогічний колектив. У пригоді стали шкільні уроки трудового навчання. Виробництво не можна назвати кустарним, адже задіяна єдина в області СТЕМ лабораторія: необхідні деталі виготовляють на двох 3Д принтерах.

Валентина, вчитель:

“Ми з моїми колегами відповідально ставимся до цього, тому що розуміємо, що від нашої роботи залежить людське життя.І ми не маємо права на помилку”.

Ірина Топчій, директорка

“Освітній процес інтегрувався в промислову справу. Для того щоб внести наш вклад в перемогу українських збройних сил”.

На війні немає вихідних.  Тутешні волонтери кажуть: відпочинуть після перемоги.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version