додому Новини У школах відновлять початкову військову підготовку

У школах відновлять початкову військову підготовку

0

Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно якого набуло чинності рішення РНБО від 12 вересня про заходи зі зміцнення обороноздатності держави. Про це інформує видання "Рідна країна" з посиланням на прес-службу глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, Кабмін має невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних Сил та інших законно утворених військових формувань особовим складом, сформованим на добровільній основі, передбачивши укладання короткострокових контрактів на проходження військової служби.

Також уряд має забезпечити відновлення початкової військової підготовки у загальноосвітніх навчальних закладах.

Протягом місяця також мають опрацювати питання формування оптимальної моделі забезпечення безпеки України, зокрема, щодо укладання багатостороннього міжнародного договору або двосторонніх міжнародних договорів України з іншими державами про надання Україні дієвих гарантій безпеки для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

Також уряд має доопрацювати проект Держбюджету на 2015 рік, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм: фінансування потреб національної оборони на рівні не менше 3% ВВП на рік.

КМУ має опрацювати питання розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version