додому Новини Черкащина У серпні на Черкащині відбудеться масштабний музичний фестиваль

У серпні на Черкащині відбудеться масштабний музичний фестиваль

0

Фестиваль Тараса Шевченка "Ше.Fest" учетверте зустрічатиме Черкащина. Музичний захід відбудеться 12-13 серпня у селі Моринці на Звенигородщині, де народився Кобзар.

Організатори підготували для глядачів кілька зон, які працюватимуть вдень і вночі. На головній музичній сцені виступатимуть сучасні українські гурти "Kozak System", "Vivienne Mort", "Веремій", "Проти Течії", "Мрія Життя". На просвітницькій галявині гостей зустрічатимуть відомі письменники Василь Шкляр та Сашко Лірник. Там же відбудуться лекції, музичні виступи переможців конкурсу "Ше.Пісня" та запеклий поетичний батл.

На театральній сцені глядачам покажуть вистави та перформанси, а у нічному кінозалі можна буде проглянути сучасні українські стрічки "Спадок нації", "Гніздо горлиці", "Моя бабуся Фані Каплан". Уночі також діятиме галявина нічної акустики.

Учасникам також запропонують екскурсії, майстер-класи із хендмейду, виставку народних майстрів і художників, книжковий ярмарок. А поблизу Моринців на два дні буде створено наметове містечко.

Цьогорічний "Ше.Fest" приурочено до 100-річчя української революції. Тому організатори обрали символічний лозунг фесту – "Твоя країна! Твоя боротьба!" та цитату із "Кобзаря", яка ілюструватиме нинішній захід: "За вас правда, за вас слава, і воля святая!".

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже 40 стрічок братимуть участь у Канівському кінофестивалі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version