додому Новини Черкащина У середмістя Черкас повернулася стихійна торгівля (ФОТО)

У середмістя Черкас повернулася стихійна торгівля (ФОТО)

0

На площі у середмісті Черкас знову активізувалися стихійники. Навесні торговців, які стояли тісними рядами біля ЦДЮТ, пропонуючи все від харчових продуктів і до білизни, прибрали. Аж ось найсміливіші із них знову повернулися, поки що тільки із вазонами.

"Я так зрозумів, що стихійну тогівлю на зупинці ЦДЮТ розігнали виключно для того, щоб гроші на плитку та її укладання можна було освоїти. Якщо муніципальна інспекція не здатна протидіяти навіть таким порушенням, може краще її розпустити та не дурити себе та інших? Хоч економія якась для бюджету буде", – пише містянин Серій Гончар у Facebook.

Натомість заступник міського голови, куратор муніципальної інспекції Геннадій Шевченко переконує: вони роблять усе залежне від них.

"Туди виходить та категорія людей, у якої немає ніякої моралі. Спочатку вони казали, що нікуди не підуть, бо там стоять ларьки, а відповідно торгівля ведеться. Ми прибрали ларьки, постелили плитку, а в них уже інші аргументи. Ми зробили все, щоб там було чисто, а вони все одно стоять. Я приїду посварюся, вони підуть, а потім знову вертаються. А інспектори теж не дуже хочуть нерви псувати", – зазначає Геннадій Шевченко.

За його словами, аби побороти стихійну торгівлю муніципапальна інспекція має працювати спільно із патрульною поліцію. Поки що остання не надто намагається допомагати.

"Інструментарій у нас дуже обмежений. Ми не можемо встановити особу, провести слідчі дії чи конфіскувати товар. Викликаємо поліцію, а вони кажуть: це не пріоритетна справа, немає машин. Оце проблема. Намагаємося переконати поліцію: будь ласка, реагуйте, не давайте людям ставати торгувати", – додає чиновник.

Facebook / Сергій Гончар

Як повідомляв сайт vikka.ua, за незаконні МАФи черкасців хочуть карати суворіше.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version