НовиниЧеркащинаУ середмісті Черкас пройшли масштабні навчання

У середмісті Черкас пройшли масштабні навчання

-

- Advertisment -

У Черкасах на території одного із готелів рятувальники, за участі кількох служб екстреного виклику, провели тактико-спеціальні навчання по ліквідації умовної пожежі.

Для підвищення професійного рівня, вдосконалення навичок з ліквідації складних пожеж, участь у навчаннях також взяли керівники територіальних підрозділів Управління ДСНС області. Проведені навчання дозволили пожежно-рятувальним підрозділам відпрацювати питання взаємодії з адміністрацією об’єкта та оперативними службами міста. Рятувальникам важливо було також перевірити наявні тактичні схеми з проведення евакуації та порятунку людей на об’єктах з масовим перебуванням людей і особливостям застосування на об"єкті підрозділів газодимозахисної служби.

В ході теоретичної частини навчань, співробітники ДСНС ознайомилися з технічною характеристикою об’єкту, наявними системами виявлення та оповіщення, схемами проїзду та розташуванням джерел водопостачання.

Враховуючи, що під час пожеж в готелях, велике значення мають професійні та оперативні дії обслуговуючого персоналу, саме тому під час навчань, цьому етапові також було приділено значну увагу. За штатними інструкціями працівники закладу мають декілька важливих завдань, своєчасно виявити небезпеку, повідомити спеціальні служби, запобігти паніці і забезпечити швидку евакуацію гостей, а також розпочати боротьбу з вогнем.

У свою чергу пожежно-рятувальні підрозділи виконували спеціальні завдання. Керівництво навчань, постійно ускладнювало завдання, що у свою чергу змушувало керівну ланку підрозділів проявляти ініціативу та гнучкість у діях. Кожен з підрозділів, які брали участь у навчаннях, відпрацював кілька важливих вправ. Серед них найбільш складними були проведення, за кількома схемами, розвідки з пошуком потерпілих і бойового розгортання із встановленням автодрабини та постановки автоцистерн на водне джерело. Значну увагу під час навчань було приділено питанням евакуації людей, як через задимлені зони, так і за допомогою спеціальної автомобільної драбини з висот.

Крім того, фахівці психологічної служби Управління постійно перебували із персоналом та гостями готелю, знімаючи напругу та допомагали уникнути паніці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, житловий будинок згорів на Черкащині.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Повітря у Черкасах забруднене формальдегідом, діоксидом азоту, аміаком

У Черкасах щоденно досліджують якість атмосферного повітря. Про результати роботи відповідної лабораторії пишуть на сторінці Черкаського обласного гідрометцентру. Проби...

У Черкасах прокуратура захистила ще один історичний будинок (ФОТО)

Прокурори Черкаської обласної прокуратури захистили в суді ще один історичний будинок, який розташований по бульвару Шевченка в центральній частині...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x