НовиниУ селі на Черкащині, де зводять православний храм, освятили...

У селі на Черкащині, де зводять православний храм, освятили накупольний хрест (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Здобутку на Тальнівщині владика Іоанн освятив накупольного хреста Святодмитрівського храму Української Православної Церкви Київського патріархату. Майже сотня жителів села та району стали учасниками цієї знаменної події, пишуть "Вісті Черкащини".

Чин освячення звершив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн у співслужінні настоятеля парафії протоієрея Михайла Василюка та ще п’яти священиків Тальнівського благочиння.

"Хрест несе в собі очищення від всіх ворогів видимих і невидимих. Він є оберегом для села і для кожної душі, яка заходить до храму чи проходить повз нього, але з вірою осіняє себе хресним знаменням. З цим захистом вітаю вас. Нехай хресне знамення оберігає наші душі, а наш народ і державу вбереже від російських профашистських захватчиків, які хотять поневолити землю і душі. Та ми з Божою поміччю виженем їх із нашої землі", – сказав митрополит Іоанн.

Навзамін отець Михайло подякував владиці, що він розділив радість освячення хреста, і висловив надію на те, що незабаром настане той день, коли будуть освячувати храм.

"Дякую Богові, дякую вам, владико, дякую громаді, яка бере активну участь у допомозі будівництва храму. Особливо тим, хто готував і готує смачні обіди для наших майстрів. Всім нехай Господь Бог дає многая літа!"

Митрополит Іоанн окропив всіх присутніх святою водою. Після цього за християнською традицією, духовенство та віряни приклалися до хреста.

По завершенню чину, майстри вправно закріпили купол на церкві. Потім один із майстрів та отець Михайло встановили хреста на бані храму.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у зоні АТО священик з Черкащини читає молитви та варить вареники.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Вандали в Черкасах пошкодили лавку на бульварі Шевченка

Сьогодні, 26 квітня, комунальники повідомили про пошкоджену лавку на бульварі Шевченка в Черкасах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці КП...

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x