НовиниЧеркащинаУ родинній сироварні на Черкащині виготовляють екзотичну продукцію

У родинній сироварні на Черкащині виготовляють екзотичну продукцію

-

- Advertisment -

У Шполянському районі родина вихідців із Криму організувала сироварню. Зараз сім’я Саліджанових готує бринзу та екзотичні італійські сири.

Про це йдеться у сюжеті Суспільне.ua.

Після анексії Криму у 2015 році 29-річний Февзі Саліджанов разом із дружиною та дітьми вирішив переїхати до Черкащини. Спочатку вони знімали будинок у Черкасах, Корсуні, а згодом придбали помешкання у селі на Шполянщині. Там і заснували свою сироварню.

Ідею створення своєї справи запозичили від родичів із Карпат. Їх знайомий вдома готував швейцарські сири. Побачивши відео, Февзі Саліджанов вирішив спробувати опанувати це мистецтво.

"Наші родичі жили в Карпатах. Там був один сировар, він робив швейцарські тверді сири. Брат мені надіслав відео. Я теж вирішив спробувати зробити такий сир. Лише для себе, і в думках не було займатись цим. Брат прислав, ми спробували. Для нас твердий сир – це було взагалі щось. Потім вирішили продавати. Купив молока, зробив декілька головок сиру і люди розкупили", – зізнається майстер.

Після перших експериментів сироваріння захопило і зараз щотижня родина виготовляє 12 видів сирів. Молоко для продукції Февзі купує у сусідньому селі. Спочатку родина варила сир у звичайних каструлях, згодом придбали справжню сироварню. Готову продукцію зберігають у холодильниках. Там можна побачити бринзу та різні види твердих італійських сирів, їх рецепти родина бере з інтернету.

"Качотта- напівтвердий сир, його робимо зі спеціями: паприка, помідор, базилік, оливки. Кремовий сир Рікотта, Скаморца – напівм’який сир. З мінусів – це тільки те, що постійно занятий! Постійно є якась робота! Але з іншого боку, мені це подобається, я завжди в теплі і затишку, діти при мені. Я не їжджу на заробітки кудись далеко", — каже сировар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині чоловік з інвалідністю вилікував депресію ковальським мистецтвом.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x