НовиниУ рідному селі Шевченка на Черкащині висадили дубову алею...

У рідному селі Шевченка на Черкащині висадили дубову алею та відкрили виставку (ФОТО)

-

- Advertisment -

У день народження Тараса Шевченка 9 березня у його рідному селі на Звенигородщині висадили дубову алею – із саджанців вільшанського дуба, який пам’ятає Шевченка, повідомили в Управлінні культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Також за ініціативи начальника обласного управління культури та зв’язків з громадськістю Олега Островського і ветерана АТО Тараса Теліженка, який нещодавно здобув перемогу у конкурсі у конкурсі на посаду директора державного історико-культурного заповідника "Трахтемирів", відкрили виставку "Борітеся – поборете…", експонати якої – від раритетних речей минулого до сучасних афіш зльоту байкерів і прапора батальйону "Черкаси" з цитатою з "Кобзаря".

"Шевченкова волелюбність була закладена в генах – недаремно його прадід Андрій був гайдамакою і учасником Коліївщини, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Тарас, який виріс на розповідях про козацьке минуле рідного краю, прагнув повернути Україні славетну козацьку вольницю.

Здається, взірцем поета, що прагне справжньої волі, Шевченко став не тільки для всіх українців, а й для вільнолюбних людей у всьому світі. Загальновизнаний факт: жодному іншому діячеві культури у світі не встановлено стільки пам’ятників, як українцеві Тарасу Шевченку: понад 1200 в нас і більше 120 за кордоном, у 35 країнах.

Буквально напередодні Революції Гідності в Україні – у дружній нам Грузії, в місті Зугдіді, відкрили школу, фасад якої стилізовано під величезну книжкову полицю. Перекриття над входом до школи – у вигляді обкладинки Шевченкового "Кобзаря".

Та як би не любили Шевченка у світі, але лише українці здатні по-справжньому жити його словами, бо саме нам був адресований його "Заповіт".

У наш час, як і щоразу, коли Україна в небезпеці, нащадки Великого Кобзаря згадують його пророчі вірші, а найбільш цитованою знову стає фраза-мрія Шевченка: "І на оновленій землі врага не буде, супостата…".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Чернечій горі в Каневі активісти "ганяли тітушок".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x