НовиниЧеркащинаУ психоневрологічному інтернаті на Черкащині лежачі пацієнти проживають серед...

У психоневрологічному інтернаті на Черкащині лежачі пацієнти проживають серед вулиці

-

- Advertisment -

У Мокрокалигірському психоневрологічному інтернаті на Черкащині лежачі вихованці змушені проживати у літньому павільйоні. Такі незручності зумовлені ремонтом приміщень закладу. Про це йдеться на сайті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

На даний час в інтернаті проживає 174 підопічних, з них 144 жінки та 30 чоловіків. На території облаштовано альтанки та створено квітники для комфортних прогулянок мешканців.

В одному із житлових корпусів інтернату наразі відбуваються ремонтні роботи житлових приміщень. Тому лежачі мешканці вимушені певний час проживати у літньому павільйоні. Вони цілий день перебувають на ліжках під наметом та просто неба з відрами для справляння природних потреб.

Під час візиту члени моніторингової групи стали свідками недбалого ставлення до виконання своїх службових обов’язків персоналом інтернату. Не проводиться щоденний медичний огляд п’ятьох підопічних, які виконують важкі роботи. Так, один з двох мешканців закладу, які випасають упродовж дня корів, страждає на гіпертонічну хворобу. Перед роботою, яка не оплачується, медсестра видає йому ліки, при цьому артеріальний тиск не вимірюють. Цей же підопічний та ще троє жінок о 6 годині ранку замість молодших медсестер прибирають коридори у житловому корпусі. Крім цього, підопічні допомагають молодшому медичному персоналу виконувати гігієнічні процедури лежачих пацієнтів. Прибирають і відносять брудний посуду за лежачими до харчоблоку.

У приміщенні житлового корпусу небезпечні умови для проживання: немає протипожежної сигналізації, у душових кімнатах електричний перемикач 380 В розташований у безпосередній доступності для підопічних із загрозою для їхнього життя.

За результатами проведеного моніторингового візиту акти реагування будуть направлені до Черкаської обласної державної адміністрації та керівництву установи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, фахівці встановили причину групового отруєння на Жашківщині.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x