НовиниЧеркащинаУ пожежі втратила все: щемлива історія черкащанки з кризового...

У пожежі втратила все: щемлива історія черкащанки з кризового центру

-

- Advertisment -

Після 12 років шлюбу Алла опинилась за дверима з однією сумкою речей. І згодом потрапила в жіночий кризовий центр "Мережка".

15 листопада, до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, у центрі розповіли про історію однієї зі своїх мешканок.

Сьогодні Аллі – 33. Рівно 12 років назад вона закохалася.

"Сімейне життя було як у всіх. Зустрілися, закохалися, одружилися. Першою народилася Катя. Далі – ще двоє дівчаток-погодок. Я, щаслива мама трьох донечок: Катюшки, Віталінки та Кароліни. Довго сиділа в декреті. Грошей не вистачало. А чоловік до роботи був не охочий і працював періодично", – згадує Алла.

Після виходу з декрету жінка одразу влаштувалася на роботу. Працювала багато і важко. Бо в трьох дітей і потреби не малі. Чоловік засів вдома і навіть не збирався допомагати. Жінка розуміла, що грошей не вистачає. А коли ще й дізналася, що чоловік взяв на її ім'я кілька кредитів – вирішила їхати підзаробити в Київ. На той час пропонували зарплату вдвічі більшу ніж в Черкасах.

"Я розуміла, що час відстань і обставини нас віддаляють, але трималася заради дітей, – пояснює вона. – Минулого літа в гуртожитку, де я жила, сталася пожежа. На щастя, я вижила, але дуже постраждала. Найбільше – ноги. Протягом двох місяців я пережила кілька пересадок шкіри, важку та виснажливу реабілітацію. Дякую лікарям, що поставили мене на ноги. Весь час мене підтримувала лише сестра", – ділиться Алла.

В пожежі жінка втратила все: останні речі, гроші, документи. Речами та грошима на лікування допомагали небайдужі. Після виписки вона поверталася в Черкаси… ні, не додому. Бо "дому" вже не було.

"Коли я повернулася, дітей вже не було. Чоловік віддав їх до інтернату. В паспортному столі повідомили, що я вже розлучена. Все це сталося зі мною і без мене! Я стояла на порозі дому, після 12 років шлюбу з одним пакетом речей. В руках тримала адресу дитячого будинку, де перебували мої діти" – розповідає Алла.

Про "Мережку" Алла дізналася від подруги, а та – з соціальних мереж.

"Ксюша (подруга) взяла мене до себе пожити. Та я розуміла, що не можу весь час жити у подруги, у неї своя сім’я. Знімати житло теж змоги не було. Знесилена після операцій і реабілітації я звернулася в "Мережку". Там розповіла свою історію соціальному працівнику – Вікторії. І мене взяли на тимчасове проживання", – згадує вона.

Зараз Алла важко працює. І вдень, і вночі. Всі вихідні проводить з дітьми. По телефону щодня з ними на зв’язку. Отримує консультації наших психолога, юриста та інших спеціалістів, яких потребує.

"Я відкладаю кожну копійку. Планую ще попрацювати, можливо за кордоном, назбирати грошей хоча б на кімнатку в гуртожитку. І забрати дівчаток до себе. А можливо, якщо влаштуюся, переїдемо в іншу країну. Я хотіла забрати дівчаток цієї ж секунди. Та нажаль, можливості центру на сьогодні цього не дозволяють. Але без дітей дуже важко", – каже Алла.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський кризовий центр три роки чекає від міської влади обіцяного ремонту.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі попрощаються з полеглим лейтенантом

У місті Сміла відбудеться прощання з полеглим захисником, Ярославом Гатенюком, завтра, 30 березня. Про це повідомили в пресслужбі Смілянської...

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x